Evenimentul Zilei > International > Ce este Zona 51? Aflați în 60 de secunde
Ce este Zona 51? Aflați în 60 de secunde

Ce este Zona 51? Aflați în 60 de secunde

Despre celebra Zonă 51 (Area 51) s-a scris și s-a vorbit mult, misterul legat de una dintre cele mai secrete baze ale Armatei Americane i-a făcut pe adepții teoriei conspirației să facă din acest loc situat în inima deșertului din Nevada, un punct nevralgic cu privire la OZN-uri și extratereștrii. În fapt, locaţia Zonei 51 nu a fost niciodată secretă, ea apare în imaginile din satelit prezentate de Google Maps sau Google Earth. Cu toate acestea, ce se întâmplă în interiorul bazei rămâne secret, iar accesul în aropierea bazei este strict interzis.

Într-un clip de 60 de secunde, The Telegraph dă răspunsul la întrebarea: Ce știm cu adevărat despre Zona 51. VEZI VIDEO AICI  

Baza se află la 155 de km, NV de Las Vegas, în Nevada și este clasificată ca fiind o bază militară. Ani la rând a fost unul dintre cele mai bine păstrate secrete de către guvernul american. În 2013, un oficial CIA recunoaște existența sa, iar locația nu mai este un secret.

Documentele care au fost declasificate în 2013 arată că baza a fost folosită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial ca artilerie aeriană pentru piloți Army Air Corp. Perimetrul are o  formă dreptunghiulară şi se întinde pe 40 de km.

Mai târziu baza a fost folosită pentru dezvoltarea și testarea aeronavelor experimentale, cum ar fi avionul de spionaj U-2, de către președintele Dwight Eisenhower.

Există zvonuri legate de faptul că în acest perimetru s-au prăbușit nave extraterestre, și se presupune că trupurileextratereștri recuperate la Roswell, New Mexico în 1947, sunt păstrate în această bază. 

Oficial locaţia este cunoscută ca poligonul de teste şi antrenament din Nevada sau Groom Lake (Nevada Test and Training Range). În documentele CIA baza mai este desemnată şi cu alte nume: Dreamland, Paradise Range, Home Base, Watertown Strip sau Homey Airport.

Există numeroși martori oculari susțin că au văzut OZN-urile care se îndreaptă spre această bază, în mod repetat.