Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce este interzis să faci înainte de Crăciun
Ce este interzis să faci înainte de Crăciun

Ce este interzis să faci înainte de Crăciun

Pentru a avea noroc toată viața nu trebuie să mănânci nimic în Ajun de Crăciun.

Ajunul Crăciunului este o sărbătoare foarte importantă, tradiția spunând că pentru a avea noroc toată viața nu trebuie să mănânci nimic în această zi. Atunci când ies prima dată în curte, în ziua de Ajun, gospodinele trebuie să strângă câteva surcele pe care să le împrăştie prin casă, potrivit antena3.ro.

Crescătorii de albine nu trebuie să dea nimic din casă în această zi, pentru ca albinelor să le meargă bine. Pentru masa de Ajun,gospodinele trebuie să fiarbă  toate felurile de bucate, pentru a le avea şi în anul viitor.

În Ajunul Crăciunului se pune puţină otavă pe masă, care va fi dată vacilor să o mănânce după sărbători, pentru a fi sănătoase.

Fetele nemăritate trebuie să ţină post negru pentru a-şi putea visa ursitul. Ele trebuie să lase afară, noaptea, câte puţin din toate felurile de mâncare, fără să le guste, Tradiția spune că astfel, ursitul va veni şi va gusta, iar fetele vor putea să îl vadă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.