Ce companie îşi consolidează poziţia de cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale din România

Ce companie îşi consolidează poziţia de cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale din România

GDF SUEZ Energy România îşi consolidează poziţia de cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale al pieţei reglementate de gaze naturale din România.

GDF SUEZ Energy România îşi măreşte participaţia deţinută în Congaz de la 85,77% la 99,72%, ca urmare a achiziţiei acţiunilor deţinute de Petroconst, o companie de construcţii din Constanţa, potrivit unui comunicat al companiei, preluat de Agerpres

După ce a devenit acţionar majoritar în Congaz, în iulie 2014, GDF SUEZ Energy România îşi măreşte participaţia în companie prin achiziţia unui pachet de 13,95% din acţiunile deţinute de cel mai mare acţionar minoritar

Grupul deserveşte în prezent un portofoliu de 1,5 milioane de clienţi şi operează o reţea de 18.500 km în 18 judeţe din partea de sud a ţării şi în municipiul Bucureşti. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Congaz este o societate înfiinţată în 1999 cu scopul de a dezvolta reţeaua de distribuţie din oraşul Constanţa precum şi din alte localităţi din judeţ. Congaz operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de aproximativ 850 kilometri, are un portofoliu de 57.000 de clienţi în 14 localităţi din judeţul Constanţa. 

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei domenii principale: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România deserveşte peste 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.500 km în 18 judeţe din sudul României şi Bucureşti şi are aproximativ 3.800 de angajaţi.