Evenimentul Zilei > Monden > Ce cadouri nu ai voie să faci astăzi! Mare atenţie, aduc ghinion
Ce cadouri nu ai voie să faci astăzi! Mare atenţie, aduc ghinion

Ce cadouri nu ai voie să faci astăzi! Mare atenţie, aduc ghinion

Decembrie este luna din an cu cele mai multe sărbători. Iar prima sărbătoare este Sfântul Nicolae, “Făcătorul de minuni”.
Sfântul Nicolae este sărbătorit în fiecare an, pe 6 decembrie. Se spune că el păzește soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el pentru a ajunge la tărâmurile de miazănoapte, pentru a lasă lumea fără căldură și fără lumina.

Ce cadouri nu este bine să oferim de Sfântul Nicolae

Un alt obicei de Sfântul Nicolae spune că în această zi nu se oferă drept cadou obiecte ascuțite, obiecte de culoare neagră, dar nici produse de machiaj sau bijuterii, întrucât acestea ar aduce ghinion posesorului. De asemenea, cei care își sărbătoresc onomastica primesc mesaje de Sf. Nicolae sau urări de la mulți ani.

Pe data de 6 decembrie 2019, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai populari sfinți din calendarul creștin și cel despre care s-a crezut mult timp că este adevăratul Moș Crăciun. Moș Nicolae, așa cum este el cunoscut în popor, este ocrotitorul copiilor, mai ales al celor nevoiași, dar și al marinarilor, brutarilor, al fetelor necăsătorite și al celor nedreptățiți.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE