Evenimentul Zilei > International >  Ce cadou a primit Trump de la preşedintele regiunii viticole Provence-Alpes-Cote d’Azur 
 Ce cadou a primit Trump de la preşedintele regiunii viticole Provence-Alpes-Cote d’Azur 

 Ce cadou a primit Trump de la preşedintele regiunii viticole Provence-Alpes-Cote d’Azur 

Preşedintele regiunii PACA, Renaud Muselier, a trimis două lăzi cu vin rosé lui Donald Trump ca răspuns la ameninţările acestuia de a suprataxa vinurile franceze.
„Domnule preşedinte Trump, beţi vinul nostru, nu-l taxaţi”, a scris într-o declaraţie preşedintele regiunii Provence-Alpes-Cote d’Azur, Renaud Muselier. „Ameninţând că ne veţi supraimpozita vinurile rosé franţuzeşti, faceţi o mare greşeală. Ameninţaţi un sector economic şi atacaţi stilul de viaţă francez”, scrie el.
„Domnule Trump, rosé-ul nostru, în loc să fie impozitat în acest fel, excesiv, trebuie iubit cu pasiune iar oamenii să se bucure de existenţa lui cu moderaţie!”, adaugă Muselier, care anunţă că ieri de dimineaţă a trimis două lăzi cu rosé din regiunea sa la Casa Albă.
Vineri seara, Trump era în zbor spre summitul G7 de la Biarritz, ameninţând  că va supraimpozita vinurile franţuzeşti ca represalii la impozitatrea giganţilor digitali americani. Cu 300 de milioane de sticle produse anual, sau 35% din producţia franceză, Provence-Alpes-Cote d’Azur este prima regiune în producţia de rosé din lume, notează Le Soir.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: