Ce au pățit polițiștii de la Rutieră care luau șpagă - tochitură, ciorbă, paste

Ce au pățit polițiștii de la Rutieră care luau șpagă - tochitură, ciorbă, paste

Judecătorii au decis. Trei dintre polițiști ieșeni acuzaţi de DNA de luare de mită după ce ar fi primit porţii de mâncare de la reprezentanţii restaurantului Mamma Mia, se pot întoarce le muncă.

Măsura controlului judiciar a fost contestată, săptămâna trecută, şi de şeful Biroului Rutier, Gheorghiţă Ciobanu. În cazul acestuia, interdicţiile au rămas cele stabilite iniţial de procuror, adică şi cea de a-şi exercita profesia.

Numărul poliţiştilor din Iaşi acuzaţi că ar fi primit mâncare pe gratis este de opt. Au fost ascultate telefoanele unor agenţi de poliţie şi ale unor reprezentanţi ai restaurantului Mamma Mia încă din vara anului 2019, iar discuţiile telefonice sunt considerate probe ale unor fapte de luare de mită.

Ofiţerul de la Biroul Rutier din Iaşi şi subalternii lui au avut o înţelegere cu reprezentanţii restaurantului Mamma Mia din Iaşi. Oamenii legii închideau ochii la încăldarea regulilor de circulaţie a şoferilor curieri ai restaurantului, iar în schimb primeau porţii de mâncare.

„Prevalându-se de protecţia de care dispun din partea poliţiştilor rutieri, conducătorii autoturismelor inscripţionate cu „Mamma Mia” (parcul auto al societăţii având în dotare aproximativ 100 de autoturisme cu care efectuează livrări la domiciliu) obişnuiesc să încalce regulile de circulaţie (întoarcere pe linie dublă continuă, trecere pe culoarea roşie a semaforului etc.), punând astfel în pericol siguranţa participanţilor la trafic, fără să fie sancţionaţi pentru abaterile comise”, se menţionează într-un document oficial al DNA.

Robert Nicolae Barabaş, un tânăr agent de 28 de ani, are cele mai multe acuzaţii de luare de mită. În perioada 22 iunie 2019 – 7 martie 2020, acesta ar fi primit 25 de porţii de mâncare de la Mamma Mia. În total, ar fi vorba de un discount de 2.650 de lei, reprezentând mâncarea gratuită pe care Barabaş a primit-o în perioada menţionată. Printre mâncărurile primite de Barabaş se numără piept de pui Teriyaki, ciorbă de văcuţă, pizza, coaste, paste sau tochitură, informează RomâniaTV.

Discuţia dintre Gheorghiţă Ciobanu (şeful Biroului Rutier) şi managerul restaurantului, Andrei Hîncu: HÎNCU Andrei Cosmin: - Bună ziua!

CIOBANU Gheorghiţă: - Bună ziua! Ce faci, domnul...?

HÎNCU Andrei Cosmin: - Bine, bine! Mă îndrept spre căsuţă. Ce faceţi?

CIOBANU Gheorghiţă: - Am înţeles! Dar ce să fac? Şi eu pe-acasă, am ajuns mai devreme şi... !

HÎNCU Andrei Cosmin: - Ah, am înţeles!

CIOBANU Gheorghiţă: - Dar pot să fac şi eu o comandă sau să sun acolo de...? Vreau trei pizza de post şi una de frupt.

HÎNCU Andrei Cosmin: - Da. Da, dar trimiteţi-mi un mesaj, vă rog!

CIOBANU Gheorghiţă: - Da? Cu adresa, da?

HÎNCU Andrei Cosmin: - Ca să dau mesajul. Da, da, da şi cu adresa, da.

CIOBANU Gheorghiţă: - Am înţeles! Da, bine, bine!

HÎNCU Andrei Cosmin: - Da? Bine! Şi se rezolvă, da?

CIOBANU Gheorghiţă: - Mulţumesc! Mersi! Pa, pa!

HÎNCU Andrei Cosmin: - Bine, domnul, bine! Sănătate!

Ne puteți urmări și pe Google News