Potrivit ultimelor rapoarte, niciun foc de armă nu a fost tras în conflictul care a avut loc între forțele indiene și chineze, de luni noaptea, de-a lungul graniței cu China, în urma căruia 20 de oameni au murit.

Potrivit The Guardian, lupta corp la corp dintre soldații celor două tabere a durat ore întregi și a avut loc pe un teren abrupt, iar armele pe care le-au folosit au fost bare de fier, stânci, dar și pumni. Cei mai mulți dintre soldații uciși în ceea ce a fost cea mai gravă luptă dintre India și China în ultimii 60 de ani și-au pierdut un picior sau au fost doborâți de pe coama îngustă a muntelui Himalaya, plonjând în gol spre moarte.


Nebăgat în seamă, între două Super-Puteri nucleare mocnește Războiul


India a reacționat după acest tragic eveniment, iar în mai multe orașe din această țară au fost arse fotografii ale președintelui chinez, Xi Jinping.

Premierul Indiei, Narenda Modi, a ținut două minute de reculegere pentru soldații uciși în acest conflict și a spus că India își va „apăra fiecare piatră, fiecare centimetru al teritoriului său”.

„Aș dori să asigur națiunea că sacrificiul falcanilor noștri (n.r. – soldații) nu va fi în zadar. Pentru noi, unitatea și suveranitatea țării sunt cele mai importante”, a mai spus premierul Modi într-o o ședință televizată a miniștrilor Indiei.

Conflictul din Himalaya de vest a apărut după ce o patrulă de soldați indieni a întâlnit trupe chineze într-o secțiune abruptă a regiunii muntoase. Indienii spun că au crezut că acea zonă fusese părăsită de Armata de Eliberare Populară (PLA), în conformitate cu un acord din 6 iunie, au spus surse din Delhi.


Două-superputeri mondiale sunt în pragul războiului. 20 de soldați au murit deja


Guvernul Indiei susține că a fost vorba despre o ambuscadă „premeditată” asupra trupelor sale, pusă la cale de către forțele PLA. Mai mult, presa indiană, care a citat surse de informație, susține că până la 50 de soldați chinezi ar fi fost uciși în lupta corp la corp, în timp ce postul CCTV din China nu a menționat marți confruntarea de la frontieră.