Minora de 15 ani, ucisă în noaptea de vineri spre sâmbătă de un fost preot, într-un apartament din Mamaia, a murit în urma asfixiei prin strangulare, potrivit medicilor legiști constănțeni. Cadavrul Ramonei a fost ridicat, ieri, de la Morga Cimitirului Central din Constanța și transportat la Năvodari chiar de către unchiul care, în urmă cu mai bine de o lună, îi închiriase apartamentul de lux.

Ramona Elena C. va fi înmormântată la Năvodari, de rudele mamei sale. Foștii vecini din blocul de pe strada Midiei, unde locuiește și acum tatăl fetei, spun că „mama ei este bolnavă, are probleme psihice, și fata locuia mai mult pe la bunici, în cartierul de case, ea venea rar pe aici”. Tatăl Ramonei, deși a auzit de moartea oribilă a fiicei sale, reacționează doar cu „este fata mea, dar ea nu mai stătea la mine” și închide ușa. Nimeni din Năvodari nu pare să fi știut că minora de 15 ani, care dispăruse de mai multe ori de acasă, agăța bărbați pe Internet, păcălindu- i că este majoră. Oamenii știau doar că provenea dintr- o familie săracă, părinții fiind despărțiți.


FOTO: Chiria complexului rezidențial de lux în care locuia Ramona se ridica la 600 euro pe lunăAre fiică de aceeași vârstă cu victima

Fostul preot Laurențiu Constantin Aspru, de 37 de ani, tatăl unui fiice de o seamă cu adolescenta din Năvodari, ar fi ucis-o „într-o clipă de nebunie”. El ar fi declarat în fața anchetatorilor că a cunoscut-o pe tânără, pe un site de socializare și că aceasta i-ar fi spus că are 20 de ani. Vineri dimineață, el a închiriat o mașină din Cluj și a plecat spre Constanța, unde a ajuns seara târziu. După ce a sunat-o pe Ramona, a mers la apartamentul în care tânăra locuia cu chirie și a întreținut relații sexuale cu aceasta. În jurul orei 2.00 a avut loc crima. Aspru le-a mai declarat anchetatorilor că s-ar fi enervat și ar fi omorât- o prin strangulare pe fată, deoarece ar fi stabilit un tarif de 200 de lei, iar Ramona i-ar fi cerut mai mulți bani.


FOTO: Blocul din Năvodari în care a locuit Ramona„Am luat-o în brațe și am strâns-o la piept. Nu a opus rezistență. Mâinile mi-au ajuns de pe spatele ei pe gâtul ei și am strâns-o până când a leșinat. Am întins-o pe pat, apoi am luat un cablu electric de la un fier de călcat, l-am înfășurat de patru ori în jurul gâtului fetei și am sugrumat- o”, a declarat fostul preot, la audieri. Sâmbătă dimineața, la ora 10.00, bărbatul a sunat la 112 și a anunțat crima.

Fostul preot este arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind încarcerat în beciul IPJ Constanța. Procurorii au audiat-o și pe mama victimei, dar nu au putut scoate prea multe informații de la ea, femeia fiind sub tratatment. L-au chemat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța și pe unchiul ei, care a trebuit să dea explicații despre prezența nepoatei sale în apartamentul de lux din Mamaia, mai ales că vecinii au susținut că, de fapt, acolo locuia, cu chirie, Ramona. Chiria unui apartament în complexul rezidențial din nordul stațiunii Mamaia este de 500-600 de euro pe lună. Ancheta este abia la început, urmând să scoată la iveală și adevăratele motive care au transformat-o pe minoră într- o „damă de lux”, care își vindea trupul pe mulți bani.

A participat la proiectul „Alege școala”

Până în luna ianuarie, Laurențiu Constantin Aspru a fost preot în Galații Bistriței, din județul Bistrița Năsăud, când a renunțat la haina preoțească. Presa locală îl descrie, citându-l pe primar, ca un om cu un limbaj agresiv și violent, acesta fiind și motivul pentru care soția lui a cerut, anul trecut, divorțul. În urma separării, fiul de 6 ani ar fi rămas cu mama, iar fiica de aproape 15 ani ar fi rămas cu tatăl, care a dus-o la sora lui în Cluj-Napoca. Fostul preot ar fi fost plecat câteva luni în Belgia, dar s-a întors, recent, în țară. Anul trecut, Laurențiu Constantin Aspru a fost implicat într-un accident de circulație în județul Cluj și de atunci ar fi avut schimbări în comportament. „Mesagerul de Bistrița Năsăud” din data de 9 aprilie 2012 arată că Aspru a participat la proiectul –concurs „Alege școala”, în care au fost implicați 35 de preoți și copii care au activat în secțiunile literară, artistică și multimedia. La secțiunea artistică, copila pregătită de el a obținut locul al doilea.

Te-ar putea interesa și: