Evenimentul Zilei > Justitie > Ce a făcut şeful DGA Prahova cu cele șapte mașini de LUX cumpărate din banii primiţi drept MITĂ
Ce a făcut şeful DGA Prahova cu cele șapte mașini de LUX cumpărate din banii primiţi drept MITĂ

Ce a făcut şeful DGA Prahova cu cele șapte mașini de LUX cumpărate din banii primiţi drept MITĂ

Șeful DGA Prahova, Constantin Ispas, și-a cumpărat din mita încasată șapte mașini de lux, pe care le-a trecut pe numele mamei și fiului său, conform procurorilor DNA.

"Ştiu personal că în perioada 2008-2013, când Şchiopulescu se întâlnea cu Ispas Constantin pentru a-i achita diverse sume de bani, cei doi serveau masa la restaurante din împrejurimile oraşului Ploieşti. Toată consumaţia era achitată de fiecare dată de omul de afaceri, care îi mai oferea ofiţerului şi alte foloase precum baxuri cu vin, sticle cu whisky, parfumuri", a declarat un martor din referatul cu propunerea de arestare, conform B1 TV.

Anchetatorii au descoperit că şeful DGA şi-a cumpărat, în decurs de patru ani, şapte autoturisme de lux, din banii pe care îi primea de la inculpaţi pentru a le divulga informaţii din dosare.

Însă, pentru a ascunde proveneinţa banilor, acesta a înstrăinat maşinile în acte şi le-a trecut maşinile pe numele mamei şi fiului său.

Constantin Ispas a fost denunţat de un afacerist din Prahova, condamnat la patru ani de închisoare pentru fraude de două milioane de euro, într-un dosar instrumentat de DIICOT. Omul de afaceri i-ar fi plătit şefului DGA zeci de mii de euro pentru a-l scăpa de arest, dar Ispas nu i-ar fi rezolvat problemele în justiţie.