Astfel, se pare că Liviu Pop a hotărât să-și închidă sau să-și suspende contul de Facebook, având în vedere pagina personală a ministrului Educației nu mai poate fi găsită pe rețeaua de socializare.

După ce a anunțat intenția introducerii în școli a unui manual de sport, susținând că este nevoie de astfel de cărți de pregătire sportivă practică la clasele V-VIII pentru 40 de discipline sportive, Liviu Pop a enumerat, într-o postare făcută sâmbătă pe Facebook, și o listă cu programele școlare pentru învâțământ gimnazial, pentru care ar trebui să existe manuale, lista care are 118 poziții.

Printre acestea se aflau 40 de manuale de pregătire sportivă la diferite materii, 10 manuale de educație muzicală pentru diferite minorități, 16 manuale de religie pentru mai multe culte și 15 manuale pentru istoria și tradițiile minorităților. O apariţie puţin mai ciudată care se regăseşte pe lista ministrului Liviu Pop este hochei-ul, dar şi yachting-ul. 

Ministrul Educației explica, vineri, că noul manual de educație fizică, care urmează să fie introdus pentru prima dată în acest an, elevilor de clasa a V-a, a fost realizat la sugestia specialiștilor de la Academia Română și de la facultățile de profil din țară.