Evenimentul Zilei > Politica > Ce a făcut Klaus Iohannis în ziua negocierilor dintre PNL și PSD. Puțini știu ce pasiuni are președintele
Ce a făcut Klaus Iohannis în ziua negocierilor dintre PNL și PSD. Puțini știu ce pasiuni are președintele

Ce a făcut Klaus Iohannis în ziua negocierilor dintre PNL și PSD. Puțini știu ce pasiuni are președintele

Țara noastră se află în plină criză politică și sanitară, iar membrii partidelor PNL și PSD s-au întâlnit și duminică pentru a negocia un nou plan de guvernare. Președintele țării însă, a preferat să meargă în acest weekend la Sibiu, unde a fost întâmpinat cu proteste, apoi să facă o scurtă vizită în județul Alba pentru activități de relaxare.

Klaus Iohannis, președintele României, a mers duminică după-amiaza la Clubul de golf Paul Tomiță din Pianu de Jos din județul Alba. Aici s-a întâlnit cu mai mulți jucători în jurul orei 15, pentru o frumoasă partidă de golf. O partidă durează aproximativ patru ore, iar pe terenul din Alba sunt 18 găuri, conform informațiilor transmise de G4Media.

Șeful statului are o pasiune pentru acest joc și nu este pentru prima data când merge la Pianul de Jos în plină criză politică. Din informațiile sursei citate mai sus, Klaus Iohannis este apropiat al proprietarului clubului, Werner Keul, om de afaceri din Sibiu. Președintele a decis să se relaxeze la o partidă de tenis și pe 30 octombrie, atunci când se comemorau șase ani de la tragedia petrecută în clubul Colectiv.

Între șeful statului și patronul terenului de golf este o legătură apropiată, cei doi făcând și afaceri împreună. Conform informațiilor relatate de sursa citată mai sus, omul de afaceri Werner Keul este chiriașul unui imobil de birouri pe care Klaus Iohannis îl deține la Sibiu. Acesta este situate pe strada Someșului nr. 13 și este unul dintre cele șapte proprietăți pe care președintele le deține. Potrivit portalului specializat Confidas, aici își are sediul firma WK Group SRL, al cărei unic acționar și administrator este Werner Keul.

Negocieri între PNL și PSD. Cine va fi noul premier

În timp ce președintele țării se relaxa la o partidă de golf, membrii din PNL și PSD s-au întâlnit pentru a continua negocierile legate de o nouă guvernare. Duminică, aceștia mai aveau de pus la punct câteva ministere, dar și funcția de premier. Există două variante luate în calcul de alianță, însă nu s-a făcut publică cea cu care se va merge la Cotroceni.

”Este varianta, prima, prin rotaţie, preşedinţii celor două partide, vom vedea şi varianta agreată de către preşedinte”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, la ieșirea de la negocieri. A doua variantă presupune ca cele două partide să ofere un nume, decizia finală urmând să aparțină președintelui Klaus Iohannis.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: