Evenimentul Zilei > International > CDU/CSU și Verzii se întâlnesc la Berlin pentru a discuta despre o coaliție
CDU/CSU și Verzii se întâlnesc la Berlin pentru a discuta despre o coaliție

CDU/CSU și Verzii se întâlnesc la Berlin pentru a discuta despre o coaliție

Liderii CDU (Uniunea Creștin-Democrată), CSU (Uniunea Creștin-Socială) și Verzii se întâlnesc la Berlin pentru a discuta despre o eventuală coaliție de guvernare.

LA LIBRE BELGIQUE (Belgia): Președintele CDU, Armin Laschet, președintele CSU, Markus Söder, și copreședinții Verzilor, Annalena Baerbock și Robert Habeck, nu au dorit să comenteze conținutul discuțiilor la sosirea lor la Berlin, marți. Întrebat despre starea sa de spirit, Armin Laschet a răspuns simplu: „plouă”. Declarații mai ample ar urma să fie făcute la finalul negocierilor.

La ceva mai mult de o săptămână după alegerile federale, această întâlnire marchează finalul unui prim ciclu de negocieri exploratoare.

Inițial, Verzii și Partidul Liberal-Democrat (FDP) au stat de vorbă săptămâna trecută. Duminică, conducerea Partidului Social-Democrat (SPD) s-a întâlnit pe rând cu FDP și Verzii pentru a studia posibilitățile pentru o coaliție de guvernare. Duminică seara, a fost rândul CDU/CSU și FDP să se întâlnească.

Verzii urmăresc o coaliție cu SPD și DP, fără a exclude totuși scenariul unei alianțe cu Uniunea și FDP. La rândul său, FDP înclină în favoarea CDU/CSU, dar nu s-a angajat încă. O coaliție jamaicană (denumită după cele trei culori ale drapelului – negru, galben, verde) este considerată singura șansă pentru Armin Laschet, candidat la cancelarie, să păstreze postul pentru partidul lui.

Traducere: RADOR