Evenimentul Zilei > Justitie > ATAC DUR dinspre CCR, după MODIFICAREA CODURILOR PENALE în Parlament: „S-au făcut PRAF! Este REGRETABIL”
ATAC DUR dinspre CCR, după MODIFICAREA CODURILOR PENALE în Parlament: „S-au făcut PRAF! Este REGRETABIL”

ATAC DUR dinspre CCR, după MODIFICAREA CODURILOR PENALE în Parlament: „S-au făcut PRAF! Este REGRETABIL”

Fostul președinte al CCR DESFIINȚEAZĂ decizia de modificare a Codurilor Penale: „S-au făcut PRAF! Este REGRETABIL”

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean a criticat miercuri adoptarea în Parlament a modificărilor la Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Zegream a afirmat că nu se impunea o modificare a actualelor coduri, întrucât acestea au fost adoptate în urma unor "studii serioase şi de oameni foarte bine pregătiţi".

„Nu aşa se fac codurile penale şi de procedură penală. Actualele coduri au fost redactate şi adoptate în urma unor studii serioase şi de oameni foarte bine pregătiţi în domeniul dreptului penal. De data aceasta, nu îl înţeleg pe domnul ministru al Justiţiei, care este profesor de drept penal, cum a reuşit să lase doi autodidacţi să facă Codul penal şi Codul de procedură penală. Este regretabil că s-a ajuns aici. S-a lucrat atât de mult la actualele coduri şi, în sfârşit, după ani de aplicare, lumea a început să le înţeleagă şi să le aprecieze în spiritul şi litera lor. Acum se fac praf", a spus Zegrean, ăpotrivit Agerpres.ro.

Fostul președinte al CCR a declarat că este regretabil ce s-a întâmplat, iar legile ar trebuie să fie clare și predictibile.

"Legile trebuie să fie clare, trebuie să fie predictibile, trebuie să fie înţelese şi de un om care nu are pregătire juridică. Asta spune CEDO, nu spun eu, dar în România lucrurile astea nu contează. Este regretabil", a mai spus Augustin Zegrean.