Editura Evenimentul si Capital

CCIR întărește relațiile economice cu Vietnamul

Autor: | | 0 Comentarii | 166 Vizualizari

Cu ocazia vizitei oficiale la București a E.S. dl. Nguyen Xuan Phuc, Prim Ministru al R.S. Vietnam care a venit însoțit de o delegație de oameni de afaceri, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Socialiste Vietnam, au organizat luni, 15 aprilie a.c., la sediul CCIR Business Center, Forumul de Afaceri România – Vietnam.

La eveniment au participat mai multe oficialități printre care amintim: Viorel Ștefan, viceprim-ministru în Guvernul României., Președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, Ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, dl. Ștefan Radu Oprea, Vu Tien Loc, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Socialiste Vietnam.

Forumul de afaceri România-Vietnam a pus în dezbatere potențialul de dezvoltare a relațiilor economice bilaterale, prin susținere la nivel guvernamental și totodată prin implicarea CCIR în crearea de parteneriate stabile între firmele românești și vietnameze, prin valorificarea potențialului de rețea al sistemului cameral.

În cadrul Forumului de Afaceri a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Camera de Comerț și Industrie a României și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Socialiste Vietnam, în prezența oficialilor guvernamentali români și vietnamezi.

Președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a subliniat că nivelul schimburilor comerciale bilaterale, conform cifrelor statistice, sunt sub așteptări: „anul trecut, valoarea totală a importurilor și exporturilor bilaterale a ajuns la suma de 185 de milioane de euro. (...). În prezent, în România activează un număr de 225 de societăți vietnameze în România, cu un capital subscris de 2,04 milioane de euro. Se pare că oamenii de afaceri din Vietnam sunt mai mulți în România decât românii în Vietnam, asupra acestui aspect ne dorim să ne concentrăm atenția în viitorul apropiat. Îi încurajăm pe investitorii români să ia în considerare Vietnamul ca un partener solid pentru relațiile economice către piața europeană.”

Totodată, dl. Mihai Daraban a făcut referire la forța de muncă din Vietnam care se orientează către țara noastră: „Ne interesează clar piața din Vietnam, agenții economici români au înțeles că trebuie să depășească barierele UE în ceea ce înseamnă internaționalizare. Totodată, țin să subliniez faptul că suntem bucuroși că forța de muncă din Vietnam a ales România. Regăsim cetățeni din Vietnam în multe sectoare ale activității economice din România, spre exemplu construcțiile civile, industriale și construcțiile navale”.

„Vietnamul reprezintă una dintre cele mai dinamice piețe emergente care, în 2018, a cunoscut un ritm impresionant de creștere, de 7,1%. Proiecțiile Fondului Monetar Internațional pentru următorii cinci ani indică menținerea acestei tendințe. Totodată, România s-a bucurat, în ultimii ani, de o creștere economică robustă, urmând ca și în anul 2019, potrivit prognozelor Comisiei Europene, să se situeze pe locul patru în rândul statelor UE. Aceste perspective promițătoare constituie un fundament temeinic pentru aprofundarea cooperării economice dintre România și Vietnam”, a susținut Viorel Ștefan, viceprim-ministru în Guvernul României.

Ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, dl. Ștefan Radu Oprea, a amintit vizita pe care a întreprins-o anul trecut în luna noiembrie în Vietnam, la invitația E.S. Prim Ministrul dl. Nguyen Xuan Phuc: „În toamnă am conchis că schimburile comerciale bilaterale sunt la un nivel care nu ne reprezintă și pot crește foarte mult, pentru că potențialul celor două economii este foarte mare. Formatul acesta în care ne aflăm astăzi, cu o puternică reprezentare a mediului de afaceri vietnamez, îmi dă încredere că aceste cifre ale schimburilor bilaterale pot crește foarte mult. În plus, în contextul în care România deține președinția Consiliului UE, avem în față o provocare pe care noi am transformat-o într-o prioritate. Mă refer la semnarea Acordurilor de comerț liber și semnarea Acordului de investiții. Ne dorim ca aceste lucruri să se întâmple în timpul președinției noastre.”

Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Afaceri

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI