Evenimentul Zilei > International > Cazul Navalnîi se complică tot mai mult. Angela Merkel cerere expresă către ruși
Cazul Navalnîi se complică tot mai mult. Angela Merkel cerere expresă către ruși

Cazul Navalnîi se complică tot mai mult. Angela Merkel cerere expresă către ruși

Cancelarul german Angela Merkel a cerut Rusiei să îi judece pe cei care l-au otrăvit pe liderul opoziției, Aleksei Navalnîi, așa încât aceștia să răspundă pentru faptele lor.

 

Cancelarul Angela Merkel spune, într-un comunicat, că autoritățile ruse trebuie să rezolve acest caz în cele mai mici detalii și în deplină transparență și să-i aducă în fața justiției pe cei responsabili de otrăvirea lui Aleksei Navalnîi.

Spitalul Charité din Berlin, unde Aleksei Navalnîi se află în comă, a comunicat astăzi că el a fost otrăvit cu un fel de inhibitor de colinesterază, deși substanța specifică nu este cunoscută încă. Potrivit agenției Reuters, colinesteraza este o enzimă esențială pentru funcționarea normală a sistemului nervos la om, la alte vertebrate și la insecte. Inhibitorii de colinesteraza sunt un grup de compuși chimici cu o gamă largă de întrebuințări, de la fabricarea armelor chimice și a pesticidelor pentru uciderea gândacilor, până la producerea unor medicamente pentru atenuarea simptomelor bolii Alzheimer sau a altor forme de demență.

Liderul opoziției ruse este unul dintre cei mai duri critici ai Kremlinului, iar echipa sa spune că a fost otrăvit joia trecută, când a băut un ceai în aeroportul din Tomsk, în Siberia, înainte de a pleca spre Moscova. Ipoteza a fost confirmată astăzi de medicii germani, care au spus că Navalnîi a fost otrăvit înainte de urcarea în avion. În schimb, medicii ruși care l-au îngrijit în Siberia pe Aleksei Navalnîi până sâmbătă, când a fost transportat în Germania, au spus că nu au găsit urme de otrăvire în corpul pacientului. La spitalul din Berlin, Aleksei Navalnîi se află sub protecția poliției, pusă la dispoziție de statul german, scrie Agerpres.

Rusia acceptă transportul opozantului Alexei Navalnîi

News Alert. Alexei Navalnîi prezintă „urme de otrăvire”

Aleksei Navalnîi, unul dintre cei mai duri critici ai Kremlinului, se întorcea joi de la Tomsk la Moscova când avionul în care se afla a fost nevoit să aterizeze de urgenţă la Omsk din cauza degradării subite a stării sale de sănătate.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: