Evenimentul Zilei > Social > Cazul „Gabriela”. „Răpită” din spital de doctori, dată în adopție cu lacrimi în ochi
Cazul „Gabriela”. „Răpită” din spital de doctori, dată în adopție cu lacrimi în ochi

Cazul „Gabriela”. „Răpită” din spital de doctori, dată în adopție cu lacrimi în ochi

Tulburătoare povestea Gabrielei, fetița ani din Bocșa dată spre adopție unei alte familii decât cea în care a crescut de la vârsta de un an.

Gabriela are acum 7 ani, iar la un an a ajuns în grija soților Miloș, din Bocșa, judeţul Caraş Severin. Cornelia Miloș, asistent maternal, a iubit-o din prima clipă și i-a oferit toată atenția, la fel cum a făcut cu proprii copii, în prezent oameni în toată firea, stabiliți de ani buni în străinătate.

Viața liniștită a Gabrielei a luat o turnură neașteptată în momentul în care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș Severin a decis că fetița trebuie să ajungă la o familie din Timișoara, dată în adopție. Dacă într-o primă fază s-a putut opune executorului judecătoresc, de data aceasta Cornelia Miloș afirmă că a fost păcălită, iar micuța, răpită!

S-a petrecut la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, din Timișoara, acolo unde Gabriela fusese adusă pentru un control la pishiatru, deoarece în ultima vreme era foarte stresată. Mai departe, povestește ce s-a întâmplat Cornelia Miloș:

„Mi-au răpit-o din spital. Stau aici de joi internată și aseară a fost doamna avocat, a luat legătura cu doamna doctor să afle în ce stare e copilul și a zis că promite că astăzi îi face o evaluare psihologică și ne face ieșirea că plângea fetița că vrea la tati, vrea acasă, nu aici. Aici e un spital de neuropsihiatrie. Fetița nu e bolnavă, e doar speriată și face stări de anxietate că se simte mereu în nesiguranță. O invadau cei de la centru, de la protecție, că ziceau că trebuie să o consilieze. Când îi vedea, o panicau de numa… A luat-o doctorița curantă, în care eu aveam încredere, că a zis că-i face evaluarea psihologică. Mi-a luat fetița din mână. Fetița plângea. Atunci a predat-o în gura lupului, la nenorociții ăștia! Au venit și mi-au luat fetița din mână. Au răpit-o! Nu știu ce filieră. Doctora a predat-o. Era lume care a văzut și a zis că fetița nu voia să urce și plângea”.

La rândul lor, informează RTV, reprezentanții spitalului se apără în spatele legi, afirmând că medicul curant al copilei a urmat o procedură legală.

„Copilul la care faceți referire este un copil cu o decizie judecătorească, decizie care atribuie părinților adoptatori acest copil. După consultarea și după evaluarea psihiatrică, copilul a fost predat, conform actelor instanțelor judecătorești, familiei prin intermediul specialiștilor care se ocupă cu protecția copilului din județulul lor de baștină”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, Mihai Gafencu.

DGASPC Caraș-Severin anunță că „misiunea” a fost îndeplinită, fetița fiind acum la familia care o adoptase. „Minora a fost preluată astăzi (n.r. – marți) de reprezentanții DGASPC și predată în familia adoptatoare. A fost consiliată de angajații DGASPC Caraș-Severin, se afla într-o stare psihică bună și, conform hotărârii judecătorești, a fost predată familiei adoptatoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Caraș-Severin, Oana Glăvan Cena.