Gabriela are acum 7 ani, iar la un an a ajuns în grija soților Miloș, din Bocșa, judeţul Caraş Severin. Cornelia Miloș, asistent maternal, a iubit-o din prima clipă și i-a oferit toată atenția, la fel cum a făcut cu proprii copii, în prezent oameni în toată firea, stabiliți de ani buni în străinătate.

Viața liniștită a Gabrielei a luat o turnură neașteptată în momentul în care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș Severin a decis că fetița trebuie să ajungă la o familie din Timișoara, dată în adopție. Dacă într-o primă fază s-a putut opune executorului judecătoresc, de data aceasta Cornelia Miloș afirmă că a fost păcălită, iar micuța, răpită!

S-a petrecut la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, din Timișoara, acolo unde Gabriela fusese adusă pentru un control la pishiatru, deoarece în ultima vreme era foarte stresată. Mai departe, povestește ce s-a întâmplat Cornelia Miloș:

„Mi-au răpit-o din spital. Stau aici de joi internată și aseară a fost doamna avocat, a luat legătura cu doamna doctor să afle în ce stare e copilul și a zis că promite că astăzi îi face o evaluare psihologică și ne face ieșirea că plângea fetița că vrea la tati, vrea acasă, nu aici. Aici e un spital de neuropsihiatrie. Fetița nu e bolnavă, e doar speriată și face stări de anxietate că se simte mereu în nesiguranță. O invadau cei de la centru, de la protecție, că ziceau că trebuie să o consilieze. Când îi vedea, o panicau de numa… A luat-o doctorița curantă, în care eu aveam încredere, că a zis că-i face evaluarea psihologică. Mi-a luat fetița din mână. Fetița plângea. Atunci a predat-o în gura lupului, la nenorociții ăștia! Au venit și mi-au luat fetița din mână. Au răpit-o! Nu știu ce filieră. Doctora a predat-o. Era lume care a văzut și a zis că fetița nu voia să urce și plângea”.

La rândul lor, informează RTV, reprezentanții spitalului se apără în spatele legi, afirmând că medicul curant al copilei a urmat o procedură legală.

„Copilul la care faceți referire este un copil cu o decizie judecătorească, decizie care atribuie părinților adoptatori acest copil. După consultarea și după evaluarea psihiatrică, copilul a fost predat, conform actelor instanțelor judecătorești, familiei prin intermediul specialiștilor care se ocupă cu protecția copilului din județulul lor de baștină”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, Mihai Gafencu.

DGASPC Caraș-Severin anunță că „misiunea” a fost îndeplinită, fetița fiind acum la familia care o adoptase. „Minora a fost preluată astăzi (n.r. – marți) de reprezentanții DGASPC și predată în familia adoptatoare. A fost consiliată de angajații DGASPC Caraș-Severin, se afla într-o stare psihică bună și, conform hotărârii judecătorești, a fost predată familiei adoptatoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Caraș-Severin, Oana Glăvan Cena.