UPDATE 9 – Un vecin al lui Dincă a povestit că, la un moment dat, pe când îl ajuta la muncă, a trăit un episod extrem de ciudat. Martorul a povestit că Gheorghe Dincă l-a trimis să aducă o stică de băutură din cază, dar el a greșit camera, și atunci „Monstrul din Caracal” s-a fi panicat şi a fi început să urle la el, încercând să-l îndepărteze de acea încăpere. Vecinul crede acum că, în acel moment, Luiza era ţinută captivă de Dincă în camera respectivă.

„Mi-a zis „du-te să iei sticla de vișinată din casă”. A început să urle: „nu, nu de acolo, du-te mai în spate”. Dar nu s-a auzit niciun zgomot. Și cred că lucrul acesta s-a întâmplat când era Luiza acolo. În mai sau iunie eram acolo”, a declarat martorul, potrivit Antena 3.


UPDATE 8 – Vecinii lui Gheorghe Dincă continuă să facă mărturii cutremurătoare, la aproape două luni de când monstrul de la Caracal a fost prins şi încarcerat.


UPDATE 7 – Criminologul Dan Antonescu a descifrat semnificația atitudinii extrem de relaxate afișate de Gheorghe Dincă în fața anchetatorilor.

„Această atitudine apare atunci când un criminal în sfârșit recunoaște faptele și el devine sincer și relaxat. Acest individ are un comportament oscilant, de când a apărut ancheta.Trebuie să vedem dacă într-adevăr e autorul pentru că nu prea sunt probe. E doar afirmația lui, câțiva dinți și niște cenușă, de aici până la a fi probe e mult. Profilul psihologic făcut de specialiști stă la baza unor concluzii care vor ajuta să își dea seama dacă minte”.

UPDATE 6 – Bunicul Luizei Melencu a încercat, luni, să forțeze cordonul de jandarmi și să ajungă în apropierea casei lui Dincă, unde se desfășoară reconstituirea faptelor. Supărat că nu a fost lăsat să treacă, el i-a acuzat că sunt „criminali plătiți de stat să nu-și facă datoria”.

„Asasini sunteți! Criminali plătiți de stat să nu vă faceți datoria”, le-a strigat acesta forțelor de ordine.


UPDATE 5 – „Nu știu dacă acest om ar merita să trăiască. Noi ne-am axat pe el, dar în primul rând este familia și în al doilea rând sunt complicii lui și sunt oameni mari. Dacă nu tăiem capul unui șarpe și tăiem doar coada, el se regenerează. Nu suntem proști cum vor să ne creadă acești anchetatori”, a spus mama Luizei


UPDATE 4 – Monica Melencu, mama Luizei, adolescenta care a dispărut în luna aprilie după ce a fost luată la ocazie de Gheorghe Dincă și care ulterior a declarat că a ucis-o, a reiterat că în cazul fiicei sale este vorba de trafic de persoane, și nu de crimă.

„În momentul în care dosarul Luizei de la DIICOT Craiova a fost mutat la DIICOT Central, din acel moment nu știm ceea ce înseamnă autorități.

Am impresia că nu există autorități în România. Nu mai am încredere în autorități. Ei știu că este un caz mediatizat care ar fi trebuit să se rezolve.

Dacă nu era Alexandra cazul Luizei este mușamalizat. Cum trăiam noi dacă nu știam nimic?”, a declarat Monica Melencu într-o intervenție telefonică la Antena 3.


UPDATE 3 – Când a ajuns în curtea locuinței sale, escortat de polițiști și păzit extrem de bine, pe capul lui Dincă s-a putut observa o cicatrice destul de mare, pe cap,  deasupra urechii drepte, care pare să semene mai degrabă cu o tăietură mai veche, căpătată, probabil, de la altă persoană.


UPDATE 2 – Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal a ajuns înapoi acasă pentru reconstituire.

Luptătorii de la trupele speciale ale IPJ Olt au fost nevoiți să intervină pentru a-i calma pe localnicii care au vrut să se năpustească asupra lui Gheorghe Dincă.

Criminalul din Caracal participă la reconstituirea uciderii Alexandrei Măceșanu, iar la vederea lui, vecinii Alexandrei și-au ieșit din minți și au vrut să îl atace. O femeie a plâns și le-a cerut anchetatorilor ca Dincă să nu fie lăsat în libertate.


UPDATE 1 – Reconstituirea urmăreşte refacerea parţial sau în totalitate a modului de operare a bărbatului acuzat că le-a omorât pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu.

În această etapă procedurală nu se va face şi experimentul cu butoiul în care se presupune că Dincă ar fi ars-o pe Alexandra.

„Reconstuirea, teoretic, se poate face total sau parţial. Cea parţială ar fi fost numai în curtea lui Dincă. Reconstituirea nu trebuie confundată cu experimentul judiciar. Aşadar, experimentul care se face în butoi nu are de-a face cu reconstituirea. Reconstituirea se opreşte la butoi, apoi se face experimentul de către specialişti. Sunt acte care se completează, nu trebuie confundate”, a explicat Andrei Banu, fostul poliţist criminalist.

Reconstituirea, care este un act ca si experimentul care se face la finalul unei activităţi care infirmă sau confirmă anumite declaraţii, închide cercul cercetărilor. Se finalizează printr-un proces-verbal, filmări, chiar şi aeriene, care constituie probatoriu în instanţă.

Andrei Banu a mai explicat că reconstituirea e un act unilateral al lui Dincă, de conducere în teren, care presupune cooperarea lui cu echipa de anchetă şi nu trebuie confundat cu sugestionarea.

„El trebuie lăsat să se ducă pe teren, să arate ce a făcut, nu trebuie sugestionat”, a mai spus fostul poliţist criminalist.


Procurorii au adus înapoi în locuința presupusului criminal toate mobilele și obiectele care fuseseră ridicate pentru expertiză.

Anchetatorii vor încerca să verifice punct cu punct veridicitatea celor declarate de Dincă.

Mobilele și obiectele sunt necesare pentru că Dincă a pretins că cele două presupuse crime ar fi fost, de fapt, omoruri prin imprudență. Mai precis, el a spus că nu a intenționat să le ucidă pe fete, ci că doar le-a lovit, iar acestea au murit accidental, în cădere.

Dacă aceste declarații s-ar dovedi adevărate, încadrarea juridică a faptelor sale ar fi cu totul alta decât cea de omor deosebit de grav, și anume de lovituri cauzatoare de moarte, sau omor din culpă, fapte pentru care legea penală prevede pedepse mult mai mici.