Evenimentul Zilei > Justitie > CAZ CIUDAT de CORUPŢIE. Un PRIMAR PSD proteja ŞOFERI şi INFRACTORI care primeau AMENZI de la POLIŢIE
CAZ CIUDAT de CORUPŢIE. Un PRIMAR PSD proteja ŞOFERI şi INFRACTORI care primeau AMENZI de la POLIŢIE

CAZ CIUDAT de CORUPŢIE. Un PRIMAR PSD proteja ŞOFERI şi INFRACTORI care primeau AMENZI de la POLIŢIE

Un primar PSD anchetat pentru corupţie este acuzat că îi acoperea pe şoferi sau pe alţi localnici care comiteau infracţiuni. Edilul este cercetat sub control judiciar, după ce ofiţerii DGA au descoperit că oficialul primăriei nu înregistra sancţiunile date de politişti locuitorilor din comuna sa. Primarul este cercetat şi de poliţiştii de la IPJ Olt pentru delapidare, fiind cercetat pentru faptul că a plătit din bani publici lucrări fantomă la căminul cultural şi la sediul primăriei. Mai mult, o bună parte din recoltele de pe terenul comunei ar fi ajuns în gospodăria lui.

Un primar PSD din judeţul Olt este anchetat pentru corupţie după ce poliţiştii DGA au descoperit că el îi acoperea pe şoferi şi pe alţi localnici care încălcau legea. Mai exact, el nu înregistra sancţiunile primite de locuitori ai comunei Drăghiceni, indiferent în ce loc din ţară erau aceştia amendaţi. “Tata” infractorilor a fost schimbat din funcţie prin decizia unui judecător care i-a interzis, vineri, să îşi mai exercite mandatul. Ştefan Viorel Şoancă, primarul din comuna Drăghiceni, judeţul Olt, fusese reţinut, joi, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), într-un caz în care este acuzat de procurorii din Caracal de abuz în serviciu.

Totodată, în acelaşi dosar , instrumentat de poliţiştii din cadrul Serviciului Economic al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, Ştefan Viorel Şoancă este acuzat şi de faptul că, în perioada 2015 – 2016, în calitate de reprezentant al Primăriei Drăghiceni, în cadrul unor contracte publice ar fi recepţionat lucrări de construcţii care, în realitate, nu au fost efectuate. Prejudiciul calculat de anchetatori este de aproximativ 200.000 de lei. Este vorba despre lucrări la Căminul Cultural şi la sediul Primăriei, susţin oficiali din rândul anchetatorilor. Totodată, edilul ar fi cultivat, în folos personal, terenuri agricole aparținând administrației locale.

Primarul Şoancă: "Este important să ai în spate un partid puternic. Sunt un pesedist convins"

Ştefan Viorel Şoancă declara, în martie 2016, pentru Gazeta Oltului, că este “un pesedist convins”. “Bineînţeles, că este important să ai în spate un partid puternic, ajută foarte mult, şi tot ceea ce s-a făcut până acum la nivel de comună este în mare măsură şi datorită partidului”, susţinea Şoancă. El a câştigat al doilea mandate de primar pe listele PSD. Între 2008-2012 a fost viceprimar, iar din anul 2012 este primar, deşi pe site-ul oficial al primăriei Drăghiceni figurează numele fostului primar, Ion Păun. “Dacă tu ca om vrei să faci ceva pentru binele oamenilor, poţi face acest lucru indiferent de culoarea politică”, spunea primarul.