După atentatul în care şi-au pierdut viaţa 12 oameni, s-a decis ca încasările filmului să nu fie anunţate decât luni, la finalul weekendului în care a avut loc premiera. Mai multe publicaţii de profil, au estimat, pe surse, că ultima parte a trilogiei lui Christopher Nolan a obţinut între 160 şi 162 de milioane de dolari, ajungând astfel pe locul trei în topul producţiilor cu cele mai mari încasări în primul weekend.
"Cavalerul negru: Legenda renaşte" va fi, dacă previziunile sunt corecte, filmul 2D cu cele mai mari încasări. Primele locuri la box office sunt ocupate de "Răzbunătorii" şi ultima parte a seriei "Harry Potter", ambele proiectate în cinematografe în format 3D, ce înseamnă şi bilete mai scumpe cu câţiva dolari. 
"Tragedia nu pare să fi avut un impact major asupra box office-ului. Este fenomenal că filmul este între producţiile cu cele mai mari încasări în primul weekend, având în vedere circumstanţele nefericite în care a fost lansat", a explicat analistul hollywood.com, Paul Dergarabedian.
Suma vehiculată în publicaţiile de profil întrece încasările pe care le-a avut în 2008 "Cavalerul negru", 158.4 de milioane de dolari în weekendul în care a debutat pe marile ecrane. Încasările lungmetrajului lui Nolan vor creşte în momentul în care va fi lansat şi în alte ţări. În România, "Cavalerul negru: Legenda renaşte" ajunge vineri.