Cautati de politistii din intreaga lume

Douazeci de lugojeni sunt cautati de politistii din intrega lume.

Acestia se sustrag executarii pedepsei pe care au primit-o pentru diverse infractiuni pe care le-au savarsit. Cele mai mari pedepse le au de executat traficantii de stupefiante. Laurentiu Cristian Fratutescu a fost condamnat la zece ani de inchisoare dupa ce a fost prins, in iunie 2000, ca a cumparat si revandut mai multor persoane 50 de grame de heroina.

Tot in anul 2000, Pavel Roseti a primit suma de 20.000 de dolari pentru vanzarea unui kilogram de heroina, fapta pentru care a fost condamnat la 11 ani de inchisoare. Fiind judecati in stare de libertate, cei doi au disparut de la domiciliu in timpul procesului, in prezent fiind dati in urmarire internationala.

Alte trei persoane sunt cautate pentru vatamare corporala, avand de executat pedepse cu inchisoarea intre opt luni si trei ani. Printre urmariti exista si persoane implicate in cazuri mai putin grave dar care isi agraveaza situatia neprezentandu-se pentru executarea pedepsei. De exemplu, Sorin Giuca a fost condamnat la un an si patru luni de inchisoare si este dat in urmarire internationala din august 2006, pentru abandonul familiei si neplata pensiei alimentare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ofiter de Politie, urmarit international

Cel mai cunoscut urmarit al Lugojului este un fost ofiter de politie. Nicolae Adrian Patu a sustras o serie de documente din institutia in care lucra, cu scopul de a le face publice. A fost condamnat la doi ani de inchisoare de catre Tribunalul Militar Bucuresti, insa a fugit din tara.

Patu a declansat un imens scandal in perioada respectiva dupa ce a dezvaluit metodele de anchetare folosite de politisti dar si legaturile dintre capii Politiei lugojene cu clanurile tiganesti din oras. Printre cei cautati se afla si o fetita despre care nu se mai stie nimic de mai bine de 14 ani. Marinela Dora Haivas avea patru ani cand a disparut din fata casei unde locuia si de atunci nu mai stie nimeni nimic despre ea.