Presiunea corectă pentru cauciucurile maşinii. Mare atenție când mergi la vulcanizare

Presiunea corectă pentru cauciucurile maşinii. Mare atenție când mergi la vulcanizare Anvelope. Sursa foto: Arhiva EVZ

Presiunea din cauciucuri este foarte importantă, mai ales în cazul unor călătorii lungi. Presiunea excesivă poate duce la o uzură neuniformă a cauciucului, o aderență redusă pe șosea și chiar la riscul de explozie în cazuri extreme. Șoferii trebuie să știe care este presiunea corectă pentru anvelope pentru a nu întâmpina probleme.

Atenție la presiunea din cauciucuri

Presiunea prea mică poate duce la supraîncălzirea cauciucurilor, uzură prematură și chiar la pierderea controlului mașinii în anumite situații, cum ar fi frânarea bruscă sau virajele rapide.

Sursa foto Arhiva EVZ

Mulți șoferi consideră că presiunea corectă e 2,2 atmosfere, dar este fals. Toate mașinile au consemnată presiunea corectă fie pe stâlpul de la portieră, fie pe capacul de la rezervor.Pentru ca presiunea să fie la nivelul optim, este necesar să avem anvelopele corecte pe mașină.

Care sunt anvelopele recomandate

„Avem unul, două, trei modele de anvelope pentru o maşină, recomandate de producător. Când mergem la vulcanizare şi ni se spune că ni se dau nişte anvelope mai bune, nu e în regulă. Toţi spun că ne dau mai bun şi mai ieftin, dar asta nu există! Şi când asta ţine de siguranţa mea” a declarat expertul auto Titi Aur, conform DCNews.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto Arhiva EVZ

Mecanicii auto recomandă verificarea presiunii cauciucurilor înainte să pleci la drum, pentru a obține o valoare precisă. Chiar dacă poate fi ușor scăzută față de cea indicată de producător, anvelopele se vor încălzi în mers și vor ajunge la presiunea optimă.

Verifică presiunea roților lunar

Este recomandat să verifici presiunea la roțile mașinii o dată pe lună, pentru a evita accidentele și să rămâi în pană. E bine să verifici presiunea dacă ai schimbat recent cauciucurile, dacă ai trecut peste un obstacol mai mare sau dacă mașina a staționat câteva săptămâni și urmează să pleci la drum. Încearcă să nu parchezi mașina în zone pline de cioburi sau cuie. Specialiștii îți recomandă să verifici mașina și în parcare. Multe persoane fac glume proaste și înțeapă cauciucurile.