Evenimentul Zilei > Politica > Cîțu: „Dăncilă e de vină! Bugetul, umflat artificial”. Declarații cu impact puternic
Cîțu: „Dăncilă e de vină! Bugetul, umflat artificial”. Declarații cu impact puternic

Cîțu: „Dăncilă e de vină! Bugetul, umflat artificial”. Declarații cu impact puternic

Ministrul Finațelor Publice Florin Cîțu a explicat dezastrul financiar în care se află România. Motivele invocate de acesta au fost unele artificii pe care le-ar fi făcut Guvernul Dăncilă.

De ce nu mai sunt bani?

Deficitul bugetar este major, susține guvernul condus de Ludovic Orban.  Ministrul Finanțelor explică cum a ajuns  România să caute bani la fundul sacului, chiar înainte de doua majorare a penisiilor și de mărire a alocațiilor copiilor.

În primul rând, Cîțu a spus că PSD nu plătea facturile celor din sectorul privat! „Nu plăteau facturile contractoriilor din mediul privat, aceștia intrau în faliment, lor nu le păsa. Noi plătim facturile în sectorul privat, nu facem așa ceva! Suntem corecți și plătim.”, a spus ministrul. Acesta a subliniat faptul că bugetul pe anul 2019 ar fi fost umflat de la guvernul condus de Viorica Dăncilă. De asemena,  acesta a anunțat că „deficitul bugetar este de 4.4%. Am avut elemente pe care nu le-am putut estima… A fost un caz, frații Micula, a fost o hotărâre judecătorească și a trebuit să plătim 0.1% din PIB”, a mai declarat Cîțu.