Evenimentul Zilei > Monden > Câți bani avea Gigi Becali în 1989? Suma era imensă la acea vreme
Câți bani avea Gigi Becali în 1989? Suma era imensă la acea vreme

Câți bani avea Gigi Becali în 1989? Suma era imensă la acea vreme

Patronl FCSB Gigi Becali susține că în decembrie 1989, când a venit revoluția avea economii în valoare de 3 milioane de lei, o sumă imensă la vremea aceea.

El a făcut banii din bișniță cu bilete de cinema, povestesc cunoscuții patronului FCSB, care își amintesc cum, pe vremea aceea, Gigi Becali purta mustață și se îmbrăca la modă, cu pantaloni bufanți.

„Gigi cumpăra un mănunchi de bilete, apoi se aşeza în faţa cinematografelor Patria şi Scala şi agăţa clienţi care să i le cumpere. Era prin ’83 şi, chiar şi-atunci, era îmbrăcat la patru ace”, a povestit un apropiat al omului de afaceri, conform cancan.ro.

Tot în acea perioadă, pe vremea când vindea bilete la cinema, Gigi Becali a luat contact cu jucătorii echipei Steaua București. Fiind bun prieten cu Gică Hagi, el a intrat în anturajul echipei de fotbal. Așa a ajuns să le vândă fotbaliștilor, aflați în cantonament, brânză, lapte şi iaurt de oaie.

Imediat după Revoluție, cu banii pe care îi avea, Gigi Becali s-a lansat în afaceri cu haine aduse din Turica, Latifundiarul din Pipera aducea camioane blugi pe care le vindea en-gros comercianților din București și nu numai. Din banii strănși în acest fel şi-a cumpărat și prima sa maşina de care era tare mândru.

Ulterior, prin 1996, a început să achiziționeze terenuri în Pipera, iar mai apoi a dat tunul care l-a îmbogățit, făcând schimb de terenuri cu Armata.

În 2003 Gigig Becali a revenit la Steaua, de această dată în calitate de investitor. A fost convins să facă acest pas de Mitică Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Acesta l-a învățat să preia puterea de la Viorel Păunescu, care conducea la acel moment clubul de fotbal. Apoi a devenit din ce în ce mai mediatizat, mai ales datorită actelor de caritate și a donațiilor pe care le făcea bisericilor.

În 2004 s-a lansat în politică, preluând partidul Noua Generaţie de la fondatorul acestuia, Viorel Lis, iar în 2009, a atins vârful carierei sale politice, când a ajuns în Parlamentul European, cu ajutorul lui Corneliu Vadim Tudor.

Iulia Albu la 39 de ani. Mesaj cifrat pentru admiratori

Declarații halucinante în cazul copilului ucis de propriul tată: „A vrut să-l omor…”

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: