Evenimentul Zilei > Actualitate > Catastrofa Colțescu
Catastrofa Colțescu

Catastrofa Colțescu

„Centralul” a adunat erori colosale în carieră, dar a rezistat în Liga I

Sebastian Colţescu a condus dezastruos meciul câștigat de Astra Giurgiu, împotriva Stelei, scor 2-0. „Ajutat” și de tușierii Mircea Grigoriu și Sebastian Stoianov, „centralul” craiovean a făcut praf derby-ul etapei a 6-a. Steliștii au marcat de trei ori, iar fiecare dintre cei trei arbitri au anulat câte una dintre reușite.

„E o rușine națională”

Mai mult, Colțescu nu l-a eliminat pe Silviu Lung junior, la o fază la care giurgiuveanul l-a pălmuit pe stelistul Cojocaru. Gigi Becali a plecat de la stadion înainte de încheierea partidei și a cerut excluderea lui Colțescu.

Valeriu Argăseală, pre ședintele Stelei, a fost și el indignat de ceea ce s-a petrecut pe teren. „O să cer scoaterea din arbitraj a tuturor celor trei arbitri”, a spus stelistul.

Sebastian Colțescu are un trecut marcat de greșeli flagrante și de meciuri distruse. În 2010, la partida Steaua – Victoria Brănești (scor 2-1), arbitrul a dat un penalty hilar pentru gazde, la o fază la care Kapetanos s-a dezechilibrat singur. În 2013, a eliminat șase jucători la meciul PetrolulGaz Metan (scor 1-1) și i-a scos din minți pe oficialii ambelor cluburi. Anul trecut, a ieșit scandal după un joc între Petrolul și CFR Cluj (scor 1-2), la care „centralul” a eliminat doi jucători ai gazdelor. Colțescu a fost protagonistul unui episod controversat, în 2008, atunci când a a menințat că se aruncă de la balcon, pentru că a fost părăsit de iubită.

În ciuda tuturor greșelilor, dar și a problemelor particulare, Colțescu a fost menținut în arbitraj de Gheorghe Constantin, Ion Crăciunescu, Aron Huzu, Vasile Avram sau Alexandru Deaconu.