Evenimentul Zilei > International > Cât valorează o Familie Regală? „Războiul monarhiilor” începe
Cât valorează o Familie Regală? „Războiul monarhiilor” începe

Cât valorează o Familie Regală? „Războiul monarhiilor” începe

În ultimele decenii, valoarea Familiilor Regale din Europa a scăzut dramatic, pe primul loc rămânând cea din Marea Britanie. Câți bani primesc membri familiilor regale din Europa în 2020?

În ziua de azi, să te naști într-o familie regală nu îți mai garantează o viață fără griji, în care să nu ai nevoie de un job pentru „a-ți duce zilele”, scrie CNN.

Mai multe monarhii europene s-au micșorat dramatic în ultimele decenii, asta însemnând că cei din familiile regale ar trebui să-și găsească un loc de muncă pentru a putea trăi.

Din cele 10 din Familii Regale principale din Europa, nouă încă mai primesc subvenții din partea publicului pentru a-și îndeplini datoriile, singura excepție fiind Casa de Lichtenstein, care nu își acoperă cheltuilile din banii publici.

  1. Familia Regală din Marea Britanie

Conform site-ului oficliac al monarhiei, familia este constituită din 16 adulți și trei copii, care sunt considerați membri „full-time”.

  1. Familia regală din Monaco

Este constituită din patru membri adulți: Prințul Albert al II-lea, soția sa Prințesa Charlene și cele două surori ale sale, Prințesa Caroline și Prințesa Stephanie.

Casa Regală a primit în 2020 54,4 milioane de dolari, dintre care 14,6 îi revin prințului, restul fiind folosiți în administrație.

  1. Familia Regală din Olanda

Familai include șapte membri adulți și trei copii. Monarhia a primit 44,4 milioane de euro în 2020, din care Regelui i se cuvin 5,9 milioane de euro.

  1. Familia Regală din Norvegia

Este compusă din șapte membri, inclusiv 2 copii.

Conform actelor oficiale din bugetul familiei, aceasta ar fi primit 433,9 milioane de coroane, ceea ce echivalează cu 48,7 milioane de dolari în anul 2019. Din banii aceștia, regele și regina primesc 1,4 milioane de dolari, iar prințul și prințesa primesc 1,1 milioane de dolari.

  1. Familia Regală din Belgia

Familia a primit un total de 14,6 milioane de dolari din banii publici în anul 2018, conform datelor oficiale.

Cea mai mare parte se duce spre Regele Phelippe, 12,9 milioane de dolari, din care sunt acoperite și cheltuilile de mentenanță, salariile stafului etc…

  1. Familia Regală din Danemarca

Familia daneză, condusă de Regina Margrethe a II-a, a primit 12,2 milioane de dolari în 2018. Această sumă trebuie să acopere toate cheltuielile.

  1. Familia Regală din Luxemburg

Conform documentelor publicate de guvernul din Luxemburg, familia regală a primit în 2019 doar 11,8 milioane de dolari pentru a acoperi toate costurile administrative.

  1. Familia Regală din Suedia

Monarhia a primit 71 de milioane de coroane suedeze, echivalentul a 7, 5 milioane de dolari, pentru a acoperi acțiunile regelui, inclusiv călătoritul și angajații

  1. Familia Regală din Spania

A primit doar 7,9 milioane de euro în 2019.

  1. Familia Regală din Lichtenstein

Nu primește niciun ban. Toate cheltuielile sunt acoperite din banii proprii.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: