Evenimentul Zilei > Actualitate > Cât timp trebuie să aștepți pentru a te închina la racla Cuvioasei Parascheva
Cât timp trebuie să aștepți pentru a te închina la racla Cuvioasei Parascheva

Cât timp trebuie să aștepți pentru a te închina la racla Cuvioasei Parascheva

Pelerinajul este un adevărat test al credinței, credincioșii așteptând în fiecare an zeci de ore pentru a se ruga la moaştele Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Ziua de 14 octombrie este sărbătorită Sfânta Cuvioasa Parascheva, considerată a fi ocrotitoarea Moldovei. Aceasta transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România. În noaptea de sâmbătă spre duminică, aşteptau conștincioși la rând peste 40.000 de oameni, așa că organizatorii au deschis și mai mult spațiul, astfel încât să încapă 10-12 persoane una lângă alta.

Timpul de așteptare ajunge la 20 de ore. Credincioșii care s-au aşezat la rând sâmbătă după-amiază au trecut pe la raclă abia duminică la prânz. Sâmbătă seară, peste 25.000 de credincioşi au participat la pelerinajul intitulat Calea Sfinţilor, racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva fiind purtată pe umeri de către preoţi pe străzile din centrul Iaşiului. Până duminică la ora 14.00 au trecut pe la racla cu sfintele moaşte aproape 75.000 de oameni, iar alte câteva zeci de mii aştepteaptă la rând pe străzile din jurul catedralei, informează Primăria din Iași, informează romaniatv.

Cel puțin 300 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în primele trei zile ale pelerinajului. 32 dintre acestea au avut nevoie de spitalizare cu diverse afecţiuni.

Luni, 14 octombrie este programată Sfânta Liturghie, şi va fi oficiată pe o scenă amplasată în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare.