Cât milioane de DOLARI a câştigat CEO-ul unui grup BANCAR într-un singur AN

Cât milioane de DOLARI a câştigat CEO-ul unui grup BANCAR într-un singur AN

Citigroup Inc, al treilea mare grup bancar american, a micşorat cu 7% remuneraţia acordată în 2014 directorului general Michael Corbat, în condiţiile în care profitul realizat anul trecut de Citigroup s-a redus la jumătate din cauza creşterii costurilor juridice, scrie Agerpres.

Potrivit unor documente, Michael Corbat a fost recompensat anul trecut cu 13,1 milioane de dolari, incluzând salariu, bonusuri şi pachete de acţiuni, faţă de 14,1 milioane de dolari în 2013. Michael Corbat, 54 de ani, a primit un salariu de 1,5 milioane de dolari, nemodificat faţă de anul trecut, la care s-a adăugat un bonus în numerar de 4,68 milioane de dolari şi acţiuni în valoare de 3,51 milioane de dolari.

Şi alte mari bănci americane au decis să reducă recompensele acordate directorului general. Bank of America Corp a diminuat cu 7% pachetul recompensat acordat preşedintelui director general Brian T. Moynihan până la 13 milioane de dolari. În schimb, JPMorgan Chase & Co a păstrat salariul şi bonusurile acordat directorului general Jamie Dimon la 20 de milioane de dolari, chiar dacă pachetul a inclus primul său bonus în numerar din ultimii trei ani, iar Goldman Sachs Group Inc. a majorat pachetul acordat directorului general Lloyd C. Blankfein cu 4,3% până la 24 de milioane de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News