Evenimentul Zilei > Actualitate > CÂT mai costă un laptop pentru jocuri!
CÂT mai costă un laptop pentru jocuri!

CÂT mai costă un laptop pentru jocuri!

Chiar dacă a trecut Black Friday, mai puteți găsi oferte interesante în această perioadă la retailerii online care vor să-și lichideze stocurile înaintea Crăciunului.

Dacă sunteți în căutarea unui laptop pentru jocuri, nu trebuie să cheltuiți o avere. Am făcut o trecere în revistă a celor mai interesante oferte, găsite pe portaluri precum shopmania.ro, compari.ro sau price.ro.

Placa video Nvidia 820m este printre cele mai ieftine dispozitive care vă pot ajuta să rulați liniștit jocuri precum Fifa 16, World of Warships, Metal Gear Solid V sau GTA V (la rezoluții mai mici și detalii low/medium). Un laptop cu această placă video îl puteți cumpăra cu circa 1.500 de lei. Fanii Radeon pot alege, în această marjă de preț, un laptop cu R5 M330, care are performanțe asemănătoare.

Cine vrea să treacă la nivelul imediat următor poate să-și cumpere, cu circa 1.600 de lei, un sistem cu Nvidia 920m, care deschide calea către jocuri precum Call of Duty: Black Ops 3 (rezoluții mici și detalii low) și permite, evident, rularea la rezoluții mai mari a jocurilor menționate mai sus. Evident, este recomandat un procesor cât mai puternic, preferabil un Intel i5.

Fanii Radeon pot alege, pentru circa 2.000 lei, un laptop cu R7 M265, ceva mai puternic decât un Nvidia 920m, care poate rula Mad Max (cea mai slabă rezoluție) în combinație cu un i5.

Cei care vor însă ceva cu adevărat performant se vor orienta către un laptop cu Nvidia 930m, care costă în jur de 3.000 de lei și care poate rula inclusiv Evolve (cea mai slabă rezoluție).

Cumpărătorii care nu vor să aibă pe laptop o placă video dedicată pot achiziționa un laptop cu procesor Intel i5-5200u la circa 1.800 lei sau cu AMD A10-7300 la circa 2.000 de lei. Însă, deși acestea sunt procesoare puternice, pe partea de jocuri nu vă așteptați la performanțe mai mari decât un sistem cu Nvidia 820m.