Gradul de instabilitatea atmosferică va fi accentuat în cea mai mare parte a țării și se va manifesta prin intervale cu înnorări, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și izolat grindină.

În țară, vremea va fi în general instabilă. În cea mai mare parte a ţării, înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină şi posibil vijelii.

În județul Sălaj va fi cod roșu de ploi și vijelii.

„Este vorba despre fenomene de instabilitate atmosferică accentuată până vineri dimineața la ora 9, când a fost extinsă informarea meteorologică ce vizează aproape toată țara. Prin aceste tipuri de fenomene meteorologice extreme înțelegem precipitații cu caracter torențial, cantități ce pot depăși 15-25 de l/mp, la nivel izolat 30 l/mp.

E important să precizăm codul galben care expiră mâine dimineață la ora 10. Vizează cantități importante de precipitații, la nivel izolat chiar 40 l/mp, în special în Banat, în Crișana, în Transilvania, în Maramureș, în zona montană”, a anunțat Elena Mateescu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

După data de 22 iunie, ne putem aștepta la temperaturi destul de ridicate, anunță meteorologii.

În prima săptămână la iulie pare a fi destul de caldă, cu precipitații aproape de normal.

În București, vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse posibil moderate cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.  Temperatura maxima în Capitală va fi de 27… 28 de grade Celsius, iar cea minimă, de 15… 17 grade Celsius.