Este vorba despre First Bank, instituție deţinută de fondul de investiţii american J.C. Flowers & Co., care a încheiat fuziunea legală şi operaţională cu Bank Leumi România, subsidiară a Bank Leumi Israel.

A fost astfel încheiată tranzacţia iniţiată în vara anului 2019.

„Această fuziune s-a transformat într-un proces complex din cauza pandemiei. Echipele noastre au fost nevoite să menţină distanţa şi să lucreze de acasă, fiind însă pe deplin susţinute de Consiliile de Administraţie ale celor două companii”, a declarat Henk Paardekooper, preşedintele Comitetului Executiv şi membru în Consiliul de Administraţie al First Bank.

„Este prima fuziune administrată cu succes de echipe care au operat în mare măsură de la distanţă sau de acasă. Achiziţia este un pas firesc în consolidarea prezenţei noastre pe piaţa locală şi în extinderea portofoliul de clienţi valoroşi. Totodată, am lansat noua aplicaţie de mobile şi internet banking. Acest lucru vine să completeze reţeaua noastră de unităţi”, a adăugat Paardekooper.

Clienţii Bank Leumi au primit toate informaţiile necesare și cei mai mulți dintre ei vor avea desemnat un consultant bancar care să le ofere sprijin. De asemenea, clienții vor avea acces la toată gama de produse digitale, printre care platformele de videobanking şi internet şi mobile banking.

Bank Leumi România a fost preluată de First Bank, care a devenit acţionarul său majoritar, cu o deţinere de 99,9235% din acţiuni.

First Bank a obţinut toate aprobările necesare din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei pentru această tranzacţie, în iulie 2019.

Pe 15 noiembrie, First Bank a depus la BNR „Proiectul de fuziune cu Bank Leumi România”, apoi a urmat procesul de integrare a activităţilor celor două bănci, încheiat cu absorbţia Bank Leumi România în First Bank, sub brandul celei din urmă.

First Bank oferă produse şi servicii financiare clienţilor persoane fizice, persoane juridice şi IMM. Banca cu capital american are sediul central la Bucureşti şi operează prin intermediul a 59 de sucursale, având aproape 1.000 de angajaţi şi circa 130.000 de clienţi activi.

J.C. Flowers este o firmă de investiţii private, dedicată investiţiilor globale în industria serviciilor financiare. A fost fondată în 1998 și a investit peste 15 miliarde de dolari în 52 de companii de portofoliu din 17 ţări. Deține afaceri în domenii precum bancar, asigurări şi reasigurări, firme de valori mobiliare, servicii financiare specializate şi servicii de management al activelor, potrivit incont.ro.