Evenimentul Zilei > Economie > CÂȘTIG de 14% pe an, la bursa din România
CÂȘTIG de 14% pe an, la bursa din România

CÂȘTIG de 14% pe an, la bursa din România

Românii care au investit pe bursă, în ultimii trei ani, au obţinut, în medie, un randament anual de circa 14%, iar de la începutul anului şi până în prezent randamentul a fost de aproximativ 7-8%, incluzând dividendele, potrivit lui Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Randamentele au fost generate în special de companii româneşti, solide financiar, incluse în indicele BET. 

„Sunt companii foarte bune, româneşti, extrem de solide, care dau dividende şi care vor avea probabil rezultate foarte bune, aşa cum s-a observat în acest an", a spus Anghel, citat de Agerpres. 

Din indicele BET fac parte cele mai lichide zece companii: Banca Transilvania, Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Romgaz, BRD, Electrica, Transgaz, Transelectrica, Nuclearelectrica şi Bursa de Valori Bucureşti. 

Potrivit acestuia, cei mai mulţi români preferă depozitele bancare. 

„Cred că este bine ca nu toate ouăle să fie puse în acelaşi coş. În condiţiile în care nivelurile de dobândă în momentul de faţă sunt probabil la minimum istoric, este un moment foarte bun de a opta pentru o diversificare. Orice român cu sume modice poate să investească în unele dintre cele mai mari companii din România. Vorbim despre domeniul gaze, petrol, companii financiare. Oportunităţile sunt multiple", a subliniat Lucian Anghel