De o șansă uriașă a avut parte casiera sucursalei băncii Raiffeisen, din Bistrița, cea care a fost amenințată cu pistolul, marțea trecută, de un individ înarmat. Femeia nu știa, atunci, că are de a face cu un individ extrem de periculos care avea un pistol cu glonț pe țeavă.

Spre norocul ei, casiera s-a conformat cererii atacatorului care, pentru a o convinge, i-a pus pistolul la ceafă. Cel care mânuia arma, Dorin Sima, are un trecut tumultos, asemănător cu cel al grecului Passaris. Surse judiciare ne-au dezvăluit că Dorin Sima este fiul unui bijutier cunoscut în Bistrița. De mic copil acesta a fost un răzvrătit și crea probleme la școală, între colegi, dar și profesorilor. A început să fure încă din adolescență și, înainte de a împlini 18 ani, a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru furturi și tâlhării. A fost eliberat condiționat în anul 2003, din Penitenciarul Bistrița. Avea 22 de ani și, în același an, a comis primul jaf armat. Împreună cu Tolvai Ioszef, „Vampiru” a tâlhărit și jefuit un taximetrist din Satu Mare. După ce l-a torturat, Sima l-a împușcat în ceafă cu un pistol cu alice. Norocul victimei a fost că Sima l-a crezut mort și l-a abadonat într-o baltă de sânge, iar omul a scăpat cu viață. Apoi, i-a luat mașina, un Mercedes. A fost urmărit, timp de trei zile, de polițiști din trei județe. Sima a spart chiar și un baraj al poliției care era pe urmele sale, în Bistrița-Năsăud. A fost prins într-o sală de clasă, de la o școală din Bistrița, scria, în 2003, Cronica Română. Sima a recunoscut că a vrut să-l arunce pe taximetrist în râu ca să i se piardă urma, dar l-a crezut mort. A afirmat, cu seninătate, că l-a ales pe el pentru ca i s-a părut simpatic. Sima a fost încarcerat, din nou, până în anul 2012, atunci când a fost eliberat pentru bună purtare. A plecat în Italia unde a comis alte furturi și tâlhării și a fost arestat. După ce a ispășit pedeapsa în Penisula italică, s-a întors în țară.


FOTO: „Vampiru” a fost condus aseară în fața instanței pentru a fi arestat FOTO: TIMPONLINE.RODus în fața instanței

La Bistrița, el a vrut să dea o nouă lovitură. Pe 5 iulie, „Vampiru” a intrat în sediul unei bănci și, sub amenințarea pistolului, a furat 9.282 lei şi 2.225 euro, bani aflaţi în casierie. A fost prins, marți, în urma unui schimb de focuri, după ce a împușcat un polițist.

Dorin Grigore Sima a fost reținut, ieri, de procurori pentru tâlhărie, tentativă de omor, ultraj asupra unui poliţist, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uzul de armă fără drept. Ieri, el a fost condus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.