Evenimentul ZileiOpiniiOpinii EVZCascadorii râsului din PSD: Liviu Dragnea și Gheorghe Nichita

Cascadorii râsului din PSD: Liviu Dragnea și Gheorghe Nichita

Cascadorii râsului din PSD: Liviu Dragnea și Gheorghe Nichita
Cel mai mare și mai puternic partid din România a intrat în zodia bâlciului săptămâna aceasta.

 Aici s-au consumat două momente savuros de amuzante. În rolurile principale ale comediei au jucat voievodul baronilor locali, Liviu Dragnea, și baronul moldovean năbădăios în amor, Gheorghe Nichita. Tragedie mare la PSD după ce Liviu Dragnea a încasat condamnarea pentru coordonarea fraudelor de la referendum.

Tot baronetul social-democrat s-a solidarizat cu voievodul de Alexandria. Mai mulți lideri de organizații județene au anuntat că demisionează și ei dacă Dragnea pleacă din conducerea partidului. S-au legat toți cu lanțuri simbolice de voievodul Dragnea, amenințând cu o sinucidere colectivă, politică desigur. Momentul de „slidaritate” a provocat apariția multor comentarii amuzante pe rețele sociale.

„Să se lege toți de el cu șapte lacăte și să arunce cheile la canal. Apoi să meargă așa în pușcărie Dragnea, cu scaieții după el. Așa se reformează PSD dintr-o condamnare”, spunea unul dintre aceste comentarii.

Așa cum stă bine unui partid care deține puterea guvernamentală și majoritatea perlamentară, PSD a activat iar și bocitoarele corupților de prin media. Și-au rupt imediat hainele de pe ele, plângând cu șapte rânduri de lacrimi de mila lui Liviu Dragnea, de parcă urma să meargă 100 de ani la ocnă, cu bilă de plumb la picior, fără peniță, călimară și hârtie și cu posibilitate de eliberare condiționată numai peste 99 de ani, 11 luni și 29 de zile. Toate acestea pentru o condamnare cu suspendare, în prima instanță. Deci, procesul nu e nici măcar consumat, existând posibilitatea ca, în apel, Dragnea să fie achitat. Dacă se întâmplă asta, vă dați seama câte lacrimi s-au vărsat degeaba la sediul PSD și în emisiunile care se ocupă cu tămâierea șmecherilor din PSD?

Culmea penibilului este că tot circul s-a produs în jurul unei demisii care de la bun început nu trebuia să existe, pentru că Dragnea trebuia exclus automat din conducerea PSD și suspendat din partid. Asta pentru simplul motiv că așa a decis conducerea partidului, în frunte cu Victor Ponta și Liviu Dragnea.

Cu aproape o lună înainte ca Liviu Dragnea să primească prima condamnare, ei singuri și-au votat o rezoluție care prevedea negru pe alb că orice condamnare pentru fapte de corupție atrage automat demiterea din funcții și suspendarea din partid.

Când rezoluția a trebuit aplicată ditamai voievodului Dragnea, a izbucnit telenovela. Vă dați seama că dacă era vorba de cine știe ce primar PSD mărunt, din cine știe ce comună, îl eliminau din schemă de îi zburau fulgii.

Așa funcționează mentalitatea celor care controlează PSD și dețin puterea acum în România: Orice lege, chiar și legea pe care și-o fac singuri în partid, e doar o barieră menită să oprească numai boii.

Dulăii ca Dragnea nu se supun legilor. Așa se comportă în patid, așa acționează pe funcțiile pe care le dețin, așa guvernează România și tot cu această mentalitate acționează și în Parlament unde cazul Șova e cel mai elocvent exemplu.

În timp ce la sediul central al PSD se legau cu lanțuri de Dragnea câțiva baroni din teritoriu, de la Iași a venit știrea săptămânii.

Fostul primar Gheorghe Nichita își acuza amanta că e îndrăgostită de Băsescu. Fostul lider regional PSD din Moldova era cu Băsescu în cap și la întâlnirile cu amanta, ocazie cu care am aflat și ce simț al umorului are destinul. Nichita îi spunea iubitei lui că vrea să-l vadă pe Băsescu la pușcărie. „Vezi că dacă dorești răul altuia și teai rugat pentru asta, s-ar putea să ți se întâmple ție”, i-a răspuns tânăra. Un moment premonitoriu amuzant, având în vedere contextul, personajele și subiectul discuției.

Vă dați seama că astfel de oameni conduc acum România?

Opiniile exprimate în paginile ziarului aparțin autorilor.


 
 


Blog: ”Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta”

Facebook: pagina publică

Humanitas: pagina de autor

Video: pagina de Youtube

Google+: pagina personală

 
 

Citiţi mai multe:


 


Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII

Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egaliVezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai!


Accesează: