Diego Aspitia şi Sofia Cuggino sunt logodiți de un an, iar la finalul acestei luni urmau să-și oficieze relația într-o biserică. Pandemia de coronavirus și măsurile de izolare decretată de autoritățile argentiniene i-a obligat să îşi oficieze nunta pe internet, potrivit AFP.

„Căsătoria este unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa unui om. Nu ne-a fost uşor când ni s-a spus că trebuie să renunţăm la ea. Însă am lăsat de-o parte visul nostru (…) pentru binele comun”, a spus Diego, în vârstă de 42 de ani, care lucrează într-un magazin din Cordoba, oraş situat la circa 700 de kilometri nord-vest de capitala Buenos Aires.

Având în vedere că de vineri a intrat în vigoare starea de izolare generală, pe întreg teritoriul Argentinei, ceremonia a avut loc pe internet și a fost transmisă în direct.

De organizare s-au ocupat vecinii mirilor care le-au oferit echipamente wifi, având în vedere că cei doi locuiesc într-o casă nouă și nu au apucat să se conecteze la internet. Ceremonia religioasă a fost oficiată printr-un sistem de videoconferință, de doi pastori ai comunității evanghelice, iar cei 400 de invitați le-au transmis felicitări, în direct, pe Facebook și Instagram, unde au asistat la eveniment.

„Nu a existat dansul nupţial, nici masa de nuntă, nu a existat rochia de mireasă, nici tot acel fast, dar căsătoria a avut loc”, a declarat Sofia, în vârstă de 32 de ani, profesoară de ştiinţe agronomice la Universitatea din Cordoba.

Mirii nu au renunțat cu totul la petrecerea de nuntă cu invitați, aceasta urmând să se desfășoare ulterior, la finalul epidemiei.

Argentina a decretat vineri măsura de izolare generală, pentru cei 44 de milioane de locuitori ai săi, măsura urmând să fie în vigoare până pe 31 martie. Autoritățile speră ca astfel să limiteze răspândirea noului coronavirus, care a infectat 266 de persoane, din care patru au decedat.