Procurorii DIICOT susțin că nu pot efectua cercetări în absența lui Gheorghe Dincă, care este reținut la București.

În acest moment, procurorii nu pot susține ipoteza că Alexandra a fost ucisă, întrucât nu i-au descoperit trupul neînsuflețit.
Celebrul specialist criminolog Dan Antonescu, fost șef al Serviciu lui Omoruri din Poliția Capitalei a fost primul care a declarat, înainte ca Gheorghe Dincă să își recunoască faptele, că individul a mutat-o pe Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani care a sunat, în zadar, la 112, joia trecută, din curtea sa în altă parte, fie în viață, fie după ce a ucis-o. El a mai spus că, cel mai probabil, criminalul ar fi putut să o ucidă pe fată când a surprins-o cu telefonul în mână, dar trupul Alexandrei nu avea cum să mai fie în curtea scotocită, ulterior, de anchetatori.

„Şi-a dat seama că ea a apucat să sune, şi-a dat seama că poate fi localizat şi atunci e foarte probabil să fi mutat acea fată, să o fi dus în altă parte. Acum, că a dus-o în viaţă sau a omorât-o şi a mutat mai uşor cadavrul… să sperăm că a ales varianta 1.”, spunea Dan Antonescu, înainte de aflarea deznodământului tragic.

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a confirmat teoria expusă de criminalist și a spus că anchetatorii nu au elemente clare că cele două fete dispărute în județul Olt ar fi decedate și nu se poate neglija varianta că ele ar fi în viaţă. Este vorba atât despre Alexandra Măceșanu, dispărută miercurea trecută, cât și de Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută pe 14 aprilie 2019.

Te-ar putea interesa și: