Evenimentul Zilei > Actualitate > Casă INCENDIATĂ, la Rădăuți. O femeie rănită, pagube materiale uriașe
Casă INCENDIATĂ, la Rădăuți. O femeie rănită, pagube materiale uriașe

Casă INCENDIATĂ, la Rădăuți. O femeie rănită, pagube materiale uriașe

O casă din Rădăuţi a fost incendiată intenţionat, noaptea trecută. O femeie a fost intoxicat[ cu fum, iar proprietarii au suferit o pagubă uriașă.

O femeie în vârstă de 66 de ani, care se afla în casă în momentul izbucnirii incendiului, a primit îngrijiri medicale, după ce s-a intoxicat cu fum şi a făcut atac de panică, a declarat presei purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată. Ea a mai spus că militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi şi ai Gărzii de Intervenţie Siret au intervenit cu cinci autospeciale şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă și o gospodărie din municipiul Rădăuţi. 

„La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la o locuinţă P+1 şi la două construcţii anexe din lemn, existând pericolul de propagare la întreaga clădire de locuit şi la proprietăţile învecinate. Gospodăria este împărţită între doi proprietari, unul dintre aceştia locuind la parterul casei, iar celălalt la etaj”', a arătat Găleată, citată de Agerpres

Pompierii paramedici ai SMURD i-au acordat primul ajutor unei femei în vârstă de 66 de ani, iar ulterior aceasta a fost transportată la Centrul de Primire Urgenţe a spitalului din Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate. 

Proprietarului de la parter i-au ars holul, bucătăria şi bunuri din interior, precum şi o anexă din lemn şi s-au degradat pereţii de la două camere de locuit. Celui de-al doilea proprietar i-au ars holul, acoperişul pe o suprafaţă de 10 metri pătraţi, o anexă şi i s-au degradat pereţii de la două camere de locuit. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Incendiul a fost lichidat după o intervenţie de aproximativ patru ore.