Evenimentul Zilei > International > Cartea care zguduie din temelii Vaticanul. Dezvăluiri despre homosexualitate, crime, bani în Cetatea Sfântului Scaunului
Cartea care zguduie din temelii Vaticanul. Dezvăluiri despre homosexualitate, crime, bani în Cetatea Sfântului Scaunului

Cartea care zguduie din temelii Vaticanul. Dezvăluiri despre homosexualitate, crime, bani în Cetatea Sfântului Scaunului

Se poate spune că astăzi s-a declanşat prăpădul asupra Vaticanului deoarece jurnalistul Gianluigi Nuzzi nu s-a lăsat intimidat şi a mers până la capăt cu dezvăluirile din locul cel mai secret al lumii: Vaticanul. Face dezvăluiri despre homosexualitate şi conturi bancare ascunse, despre crime, despre tot ce poate fi mai rău şi greu de imaginat.

După cărţile  ''Vatican S.p.a'', ''Sfinţia Sa'', ''Via Crucis'', despre secretele cele mai profunde ale Vaticanului,  în această nouă carte, "Păcatul originar", Gianluigi Nuzzi scrie despre gustul  banilor şi al sexului.

Un păienjeniş de povestiri devastatoare, care au suscitat în  timp semne de întrebare rămase fără răspuns şi care paralizează orice  reformă a papei Francisc. Autorul reconstruieşte multe adevăruri care  lipseau, începând de la misterul morţii papei Luciani. Tratativa secretă  dintre Vatican şi procuratura din Roma pentru a închide cazul Emanuela  Orlandi, conturile cardinalilor, actori, politicieni, operaţiuni  milionare, lingouri de aur, fluvii de dolari şi drame care duc la trafic  internaţional de droguri, evidenţa unui lobby gay care condiţionează  greu alegerile din Vatican, de la violenţe şi presiuni comise în  palatele sacre şi pentru prima dată documentate în această carte.

Iată  culisele unui bloc de putere din multe puncte de vedere criminal,  ramificat, care continuă să acţioneze nepedepsit, mai puternic decât  orice papă, oricând capabil să se regenereze, care împiedică cu forţa  şantajului şi al privilegiilor orice tentativă de reformă.   '' Acel bloc de putere gestionează conturile Papilor, conturi ale unor  oameni la care nici nu te-ai fi gândit, oameni care depozitau în Vatican  banii pe care-i primeau de peste hotare.

Am întâlnit un băiat care şi  astăzi îşi face 15 duşuri pe zi fiindcă se simte murdar. Nu pentru ceea  ce a făcut, ci pentru ce a suportat'', spune Nuzzi în conferinţa de presă de astăzi. ''Cred că ceea ce  face papa Francesco este cotitura către bine şi sper să reuşească'',  a mai adăugat jurnalistul.

Cartea lui Gianluigi Nuzzi a intrat în vânzare astăzi. La conferință de presă, Nuzzi a mai spus că avocații săi au transmis o copie procurorului penal al Vaticanului, deoarece cel puțin unul dintre seminariști era minor în timpul presupuselor escapade. Vaticanul nu a comentat imediat.

Cartea reproduce documente din arhiva Vaticanului, care prezintă conturi de milioane de dolari în numele Papa Paul al VI-lea și al lui Ioan Paul al II-lea și al secretarilor lor. Și afirmă că puterile ascunse din Vatican blocau reformele Papei Francis și predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea, potrivit editurii Feltrinelli.

Imagini pentru Peccato originale Vatican