Evenimentul ZileiActualitateCarne stricată descoperită în cantina unei şcoli din Baia Mare

Carne stricată descoperită în cantina unei şcoli din Baia Mare

Carne stricată descoperită în cantina unei şcoli din Baia Mare
Aproape 25 kilograme de carne de porc expirată au fost confiscate, luni, în urma unei acţiuni desfăşurate de poliția sanitar veterinară și pentru siguranţa alimentelor, în mai multe chioşcuri şi cantine alimentare din incinta unităţilor de învăţământ. Carnea a fost confiscată și predată spre distrugere

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Muresș, Florina Mareș, cele 25 de kilograme de carne de porc expirată au fost descoperite la cantina unei şcoli din municipiul Baia Mare. Întreaga cantitate de carne alterată a fost confiscată şi trimisă pentru analize laboratorului Direcţiei Sanitar-Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş.

Tot în urma controalelor, au fost identificate produse expirate vândute copiilor la chioşcurile din incinta unor şcoli, iar unii agenţi economici nu aveau în dotare case de marcat fiscale. Conform aceleiaşi surse, citată de Agerpres, pentru aceste nereguli au fost aplicate amenzi în valoare de peste 57.000 de lei şi confiscată suma de aproape 1.500 de lei.

În acţiunile întreprinse de poliţie au fost verificate 23 de puncte de alimentaţie publică din incinta şcolilor din municipiul Baia Mare. Un reprezentat al Direcţiei Sanitar-Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş a precizat pentru Agerpres că poliţiştii au predat cantitatea de carne confiscată şi s-a întocmit procesul-verbal, urmând să se revină cu noi informaţii în urma efectuării analizelor pe carnea expirată.


Accesează: