Carlos Santana și-a publicat crezul pe pagina sa de Facebook sub forma unui poem în care îndeamnă oamenii să-și închidă televizoarele, pentru a nu cădea pradă virusului fricii indus de mass-media și să se întoarcă la credință.
În România, cercetătorul Virgiliu Gheorghe a publicat o lucrare complexă care susține același lucru, intitulată „Efectele televiziunii asupra minții umane”, în care sunt descrise științific pericolele majore la care sunt expuși copiii și adulții care se lasă manipulați de virusul TV.
Într-un interviu pentru revista „Rolling Stones”, Santana a mărturisit că numai credința în Hristos l-a salvat din multele încercări nefericite prin care a trecut în viață. Grație lui Dumnezeu și a participării regulate la slujbele Bisericii a reușit să meargă mai departe pentru a le transmite și altora cum poți deveni liber, afirma artistul. Redăm mai jos mesajul spiritualizat, creștinesc, al marelui muzician Carlos Santana, tradus și postat de tânărul Ștefan Paraschiv, redactor șef al revistei „Manifest Românește”:
„Mass-media este manipulată (plătită) pentru a vinde Frica peste tot. Stingeţi televizorul pentru o vreme şi deveniţi mai puternici, mai sănătoşi, mai tari în credinţă. Este o prostie să renegi credinţa (substanţa nevăzută a lucrurilor) şi, în loc, să investeşti emoţii în amăgiri previzibile, ridicole şi demne de milă. Citiţi cărţi care să vă întreţină focul lăuntric şi mistuiţi-vă frica prin IUBIRE. Acestea sunt momentul şi locul să vă adânciţi în inima voastră, să răzbateţi dincolo de împrejurări superficiale. Încredeţi-vă în vocea dinlăuntrul vostru pentru a vă călăuzi spre ieşirea din această droaie de amăgiri. Primiţi-vă de îndată lămuririle lăuntrice pentru a merge mai departe ca oameni spiritualizaţi. Vindecare pentru tot şi toţi! Pace!”.
Pagina lui Santana are 6.300.000 de fani.