Evenimentul Zilei > International > Carles Puigdemont a fost arestat. Anunțul făcut de avocatul liderului separatist catalan
Carles Puigdemont a fost arestat. Anunțul făcut de avocatul liderului separatist catalan

Carles Puigdemont a fost arestat. Anunțul făcut de avocatul liderului separatist catalan

Carles Puigdemont, fostul lider separatist catalan căutat de autorităţile spaniole, a fost reținut de polițiști în Germania. Spania îl acuză pe Puigdemont de rebeliune. Anunțul a fost făcut, duminică, de avocatul său.

Puigdemont a fost reţinut în momentul în care a trecut graniţa în Germania dinspre Danemarca, în drumul său spre Belgia, unde fugise de autorităţile spaniole. Acum, acesta se află într-o secţie de poliţie din Germania, susține avocatul său, Jaume Alonso-Cuevillas, potrivit DPA. 

Poliţia din oraşul Kiel din nordul Germaniei a confirmat că Puigdemont este în arest. 

Acțiunea survine la o zi după ce poliţia finlandeză a anunţat că a primit un mandat internaţional de arestare a fostului lider catalan Carles Puigdemont, care se află într-o vizită în această ţară nordică.

Un judecător al Curţii Supreme spaniole a confirmat vineri trimiterea în judecată a 13 lideri separatişti catalani, printre care şi Carles Puigdemont, pentru „rebeliune”, infracţiune pasibilă de închisoare între 25 şi 30 de ani.