El subliniază că alegerile trebuie să se desfășoare în acest an și solicită o consultare cu președintele Klaus Iohannis pentru stabilirea unui calendar.

LideruL PMP, Eugen Tomac este de părere că planul PSD și al aliaților săi ar fi ca liberalii să rămână la guvernare și peste iarnă, ca să se erodeze, astfel încât să fie mai ușor de bătut în primăvară.

„Există un curent promovat de către PSD și alți politicieni de a amâna toate alegerile pentru anul viitor, sub pretextul că trebuie să evităm expunerea cetățenilor în fața amenințărilor generate de coronavirus. Pretextul nu cred că este sincer, PSD urmărind acest obiectiv pentru cu totul alte calcule.

Vrea ca actualul Guvern să rămână la Palatul Victoria și peste iarnă, sperând că se va eroda și mai mult și că stânga înfometată va culege roadele nemulțumirii”, a arătat Eugen Tomac pe Facebook.

 

Liderul PMP a subliniat, într-o postare pe Facebook, că alegerile locale și parlamentare trebuie să se țină până la finalul acestui an, aș acum au fost programate. Eugen Tomac s-a pronunțat în favoarea datei de 27 septembrie pentru locale și de 6 decembrie pentru alegerile parlamentare.

 

„Dacă există un minim atașament față de democrație, ar trebuie ca toate partidele să accepte un asemenea calendar. România are nevoie de o nouă administrație și un nou legislativ stabil, care sa ia măsuri pentru a combate efectele draconice și greu de estimat astăzi ale recesiunii prin care va trece România și Uniunea Europeană”, a mai arătat Eugen Tomac pe Facebook.

Liderul PMP solicită consultări cu președintele Klaus Iohannis, pentru stabilirea unui calendar al alegerilor de anul acesta, care să fie agreat de toate partidele politice:

„Franța ia în calcul ca în luna iunie să organizeze cel de-al doilea tur de alegeri pentru primari, pentru că la Paris, Lyon si Marsilia nu au fost aleși primari din primul tur. Chiar și Rep. Moldova a stabilit ieri că pe 1 noiembrie vor avea alegeri prezidențiale la est de Prut. Avem nevoie și noi rapid de un calendar asumat și pentru asta cred că trebuie să avem urgent consultări cu Președintele României”.