Deputatul PMP, Valeriu Steriu, ne-a mărturisit că „Am văzut un film cu Denzel Washington, Equalizer. Cred că e primul film pe care l-am văzut în ultimele luni. Sunt un mare cinefil. Sunt un mare fan al filmelor făcute de regizori relativi celebri, de la Stanley Kubrick pnă la Tarkovsky. Mai îmi plac mult Ford Coppola şi din generaţia nouă, Tarantino. Cât de repede pot să văd filmele lui Tarantino, le văd. Vreau să văd şi Războiul Stelelor. De sărbători era un televizor pornit şi, recunosc, m-am uitat şi la Home Alone (Singur acasă). Am văzut şi Hobbitul de sărbători, despre care pot să zic că a fost comercial, dar bine făcut. Adică, urmăresc şi ca buget, ca povestea de bussines cinematografic, îmi place să o analizez. Dacă nişte oameni de la Hollywood au cheltuit 200 de milioane de dolari să facă un film, cred că pot să aloc o oră şi jumătate să îl analizez. Însă ca filme de suflet rămâne Tarantino, chiar mi-am propus zilele următoare să urmăresc şi un serial politic. Anul trecut am văzut House of Cards pe îndelete, iar acum e un serial foarte frumos, Designated Survivor.”

Petre-Florin Manole, deputat PSD, urmăreşte un serial, Tânărul papă.

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a urmărit un film chiar de Crăciun. “Ultimul film pe care l-am vizionat chiar acum de Crăciun acasă este "Marte", un documentar de anticipație care vorbește despre prima călătorie pe Marte a omenirii, undeva prin anii 2033, dacă nu mă înșel.”, a precizat acesta. 

Nicuşor Dan, liderul USR, ne-a dezvăluit că ultimul film pe care l-a vizionat şi care îi place foarte mult este Pierrot le Foux (Pierrot Nebunul) de Jean-Luc Godard.

“Din păcate, deși am fost un mare amator de filme și un om care a crezut că filmul este o artă în timp ce unii negau lucrul ăsta, nu am mai avut timp. Timpul meu a fost extrem de limitat, am fost în campanie electorală zi noapte. Sunt un admirator al școlii poloneze de film”, a subliniat Nicolae Bacalbaşa, deputat PSD.

De asemenea, nici deputatul PNL, Robert Sighiartău, nu mai are timp pentru filme. “N-am prea apucat să văd filme. Oricum îmi plac filmele bazate pe povești adevărate și cele istorice.”

Robert Turcescu, deputat PMP, a urmărit un film cu Louis de Funes, “Aripioară sau picior? / L’aile ou la cuisse, din 1976”. “De fapt, l-am revăzut, mi-era dor”, a adăugat Turcescu.

Deputatul PSD, Gabriel Petrea, a vizionat, ultima dată, o animaţie. „Cred că am fost cu nepoţii la un film, o animaţie, cred că era Ice Age”.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: