Care este numărul Diavolului

Care este numărul Diavolului

Ordonanţa pentru introducerea paşapoartelor biometrice a stârnit câteva controverse: este numărul diavolului în noul document şi este acesta un motiv pentru respingerea noilor acte?

Istoria numărului 666 dateză din perioada domniei împăratului roman Nero, care a condus vestitul imperiu în primul secol de după Hristos. Printre altele, împăratul roman numit era cunoscut pentru atitudinea anti-creştină şi, după cum a scris istoricul Tacitus, a torturat şi ucis numeroşi creştini: unii au fost aruncaţi la fiare, alţii răstigniţi, iar alţii unşi cu răşină şi transformaţi în torţe vii.

Pe vremea altui împărat anti-creştin, Domiţian, Ioan era unul dintre prizonierii romanilor şi a dorit să îi avertizeze pe creştini despre pericolul care îi păştea. Aşa a inventat numărul Fiarei, celebrul 666 (unii spun că este 616), un fel de codificare în ebraică a numelui împăratului Nero.

616 sau 666

În alte traduceri ale Noului Testament, care include Evanghelia după Ioan, celebrul număr este 616, nu 666. Diferenţa vine de la modul în care a fost transcrisă Evanghelia. Când scrierile în ebraică au fost traduse după alfabetul grecesc, s-a ajuns la numărul 666. Mai târziu, când aceleaşi mărturii au fost traduse cu alfabetul latin, s-a ajuns la 616.

În Apocalipsa lui Ioan, capitolul 13, versetele 16-18, se scrie: „Va veni vremea cînd cei mici şi cei mari, cei bogaţi, ca şi cei săraci, cei liberi şi sclavii vor purta un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, pentru ca nimeni să nu poată să cumpere sau să vândă dacă nu are acest semn, adică numele fiarei sau numărul numelui fiarei. Cine are minte, să vadă că numărul este 666 (sau 616)″. Fiind vorba de Apocalipsă, rezultatele ar trebui căutate şi astăzi. S-a speculat că "semnul" este prezent şi pe codurile de bare.

Argumente bizare

Iată argumentaţia. Orice cod de bare conţine o succesiune de linii scurte şi linii lungi. Sunt şase linii lungi, dispuse câte două. Deci, codul de bare conţine trei serii de câte două linii. Şi de aici, cu extra-argumentul că demonstraţia este pentru "cine are minte", se ajunge la celebrul 666.

Unii nu s-au mulţumit cu atât, şi încearcă să demonstreze că numărul Diavolului este din ce în ce ma prezent în societate. Spre exemplu, unii au spus că dacă împarţi celebrul 666 la 212 (în grade Fahrenheit, punctul de fierbere al apei), obţii celebrul număr pi (3.1415...). Aici, se pune întrebarea: ce legătură are pi cu punctul de fierbere al apei? O altă variantă este celebrul OK făcut cu mâna, în care degetul mare şi arătătorul formează un cerc, în timp ce restul de trei degete sunt ridicate, dar curbate. Un alt exemplu este moneda euro, unde alternanţa de stele şi linii ar duce la celebrul 666.

Şi exemplele continuă la nesfârşit.

Alte numere ale diavolului

În cricketul australian, 87 este considerat numărul diavolului şi doar pentru simplul motiv că echipa este la 13 puncte de marcarea a 100 de puncte.

Unii se tem aşa de mult de numărul 13, încât îl dezvoltă în numărul diavolului. Fobia la 13 poartă numele de triskaidekaphobia (în greacă, tris înseamnă trei, iar deka - 10).

Despre numele binelui se ştiu prea puţine. Ar putea fi 555, deoarece cuvântul Cristos este folosit de tot atâtea ori în Noul Testament.

Ne puteți urmări și pe Google News