Cardurile sociale vor fi alimentate. Ministrul Boloș a anunțat că plata a fost făcută iar banii vor ajunge până la Paști

Cardurile sociale vor fi alimentate. Ministrul Boloș a anunțat că plata a fost făcută iar banii vor ajunge până la Paști Pensii. Sursa foto: Arhiva EVZ

A doua rată de 250 de lei va fi virată pe cardurile sociale, în zilele următoare. Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș a declarat că 2.4 milioane de carduri vor fi alimentate în perioada imediat următoare. Ministerul condus de Marcel Boloș a virat azi 623.8 milioane de euro.

În total, în cursul anului 2024, românii cu venituri mici vor primi șase tranșe de bani, la fiecare două, luni, în valoare de 250 de lei. Banii pot fi folosiți pentru cumpărarea de alimente sau pachete cu hrană caldă.

În total, în cursul zilei de marți, Ministerul Proiectelor Europene a virat 623.8 milioane de lei, bani care vor ajunge la peste 2.4 milioane de români.

”Astăzi au fost virate sumele pentru a doua tranșă din anul acesta, adică tranșa a VI-a din program, de care vor beneficiază peste 2,4 milioane de români. I-am rugat în mod expres pe colegii mei să facă toate diligențele pentru ca cei 250 de lei să ajungă la oameni cu două săptămâni înainte față de cum era stabilit, pentru ca românii vulnerabili să nu aibă pe cap grija mesei de Paște, ci să se poată concentra pe purificarea şi transformarea sufletului, rugăciune și fapte bune”, a comentat ministrul Boloș.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pachete cu alimente pentru românii nevoiași

Începând cu data de 23 martie, românii cu venituri mici vor primi și pachete cu alimente, în afara sumei de 250 de lei, plătiți la fiecare două luni.

”De asemenea, din 23 martie am început distribuirea unei noi tranșe de pachete alimentare, deși planificarea era făcută pentru luna aprilie, tocmai pentru ca beneficiarii să aibă și cei 250 de lei și un pachet de 25 kg alimente înainte de sărbători”, a anunțat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Cui se acordă cardurile pentru alimente

Persoanele care se încadrează în categoria celor care au primit carduri sociale sunt pensionarii ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.

De asemenea, aceste carduri au fost distribuite și persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, dar și familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.

Pe lista celor care beneficiază de aceste drepturi sunt familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.