Leguma ieftină, care trebuie consumată înainte de carbohidrați. Explicațiile unui medic
- Emma Cristescu
- 8 iulie 2024, 18:34
București. Înainte să consumăm carbohidrați este bine să mâncăm morcovi, a declarat medicul Lavinia Bratu. Aceasta a spus că majoritatea oamenilor simt nevoia de dulce, dar că produsele cu zahăr rafinat nu reprezintă un carbohidrat de bună calitate. Doctorița a mai spus că acestea sunt calorii goale și că nu au niciun nutrient.
Morcovi și nuci înainte de carbohidrați
Medicul a declarat că oamenii pot mânca morcovi și nuci înainte de carbohidrați. Ea a spus că înainte să consumăm glucide este indicat să introducem niște fibre. La micul dejun, este nevoie de proteine înainte de carbohidrați pentru a evita o creștere, un spike glicemic.
„Eu și soțul meu, mai mereu când călătorim, ne luăm la noi morcovi și nuci. De ce? Pentru că acestea, pe lângă faptul că sunt super alimente, morcovul este alimentul pe care mămicile îl dau copiilor la formatarea microbiomului, imediat după laptele de sân”, a spus aceasta.
De ce nu e bine să bem suc de fructe pe stomacul gol
Medicul Lavinia Bratu nu recomandă sucurile de fructe foarte dulci pe stomacul gol, ci un smoothie cu afine. Ea a declarat că afinele au o mulțime de beneficii pentru sănătate și că sunt în top trei cele mai bune alimente din lume.
„Nu aș recomanda niciodată un suc de fructe pe stomacul gol, dar un smoothie, de exemplu, verde, cu fructe care nu sunt foarte dulci, un smoothie în care introduce afinele, care sunt în top trei cele mai bune alimente ever, este foarte bun”, a concluzionat medicul în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.
Care sunt cei mai buni carbohidrați
Carbohidrații buni sunt cei care conțin fibre, vitamine și minerale esențiale. Carbohidrați sănătoși conțin legumele, cerealele integrale, leguminoasele și unele fructe.Carbohidrații rafinați sunt cei care au fost procesați și li s-au eliminat fibrele, vitaminele și mineralele. Aceștia sunt periculoși pentru sănătate. Pâinea albă, pastele făinoase albe, zahărul și produsele de patiserie sunt bogate în carbohidrați rafinați.