Evenimentul Zilei > Social > Carantină prelungită în comuna Ciorogârla. Ilfov, județ campion național al ratei de incidență
Carantină prelungită în comuna Ciorogârla. Ilfov, județ campion național al ratei de incidență

Carantină prelungită în comuna Ciorogârla. Ilfov, județ campion național al ratei de incidență

Măsura de carantinare zonală se prelungeşte cu 14 zile pentru comuna Ciorogârla din județul Ilfov. Județul Ilfov are în continuare cea mai mare rată de incidență din țară.

Carantină în prelungire în Ilfov! Măsura de carantinare zonală se prelungeşte cu 14 zile pentru comuna Ciorogârla de marţi, 19 ianuarie, de la ora 5,30. Măsură a fost anunțată printr-un comunicat al Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov, transmite Agerpres.

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către DSP Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat, luni, Hotărârea nr. 5. Aceasta stipulează propunerea de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Ciorogârla.

Propunerea a fost înaintată către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Şeful DSU, Raed Arafat, a emis luni Ordinul nr. 6230 privind prelungirea măsurii de carantină zonală. În data de 11 ianuarie, fusese emis ordinul de carantinare zonală, timp de 7 zile, pentru comuna Ciorogârla, începând cu data de 12 ianuarie. Practic la data respectivă comuna a reintrat în carantină.

Ilfov, județ cu cea mai mare rată de incidență din țară

13 noiembrie 2020 a fost ziua în care comuna Ciorogârla a intrat în primul ciclu de carantinare. Rata de incidență era la acel moment de de 7,99 la 1000/locuitori. La finalul ciclului de carantinare rata a fost de 4.45 la 1000/locuitori. Pe 16 ianuarie, comuna Dascălu din județul Ilfov a intrat în carantină pentru 14 zile, până la  30 ianuarie.

Începând din noiembrie, în mai multe comune și orașe din Ilfov a fost instituită carantină zonală, care apoi s-a prelungit. Au existat localități unde carantina a durat aproape două luni.  Pe 9 ianuarie s-au ridicat restricțiile în localitățile Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni, care se aflau în carantină din ultima săptămână a lunii noiembrie. Pe 8 ianuarie au ieșit din carantină orașul Bragadiru și comuna Chiajna, care erau sub incidența restricțiilor din 20 noiembrie.

Bucureștiul și județele Ilfov, Timiș și Cluj rămân în continuare în „zona roșie”, cu cea mai mare rată de cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Ilfov se menține județul cu cel mai ridicat indice din țară – 4,53, potrivit datelor publicate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.