Evenimentul Zilei > Actualitate > Captură record de migranți într-un tir. Zeci de persoane au vrut să treacă ilegal granița
Captură record de migranți într-un tir. Zeci de persoane au vrut să treacă ilegal granița

Captură record de migranți într-un tir. Zeci de persoane au vrut să treacă ilegal granița

Captură record de migranți transportați într-un tir. Polițiștii de frontieră au descoperit zeci de persoane ascunse printre mărfurile transportate de un cetățean turc.

Şoferul de 45 de ani a fost oprit ieri dimineaţă, în jurul orei 6:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Csanadpalota. Acesta conducea un autocamion cu numere de Turcia care, conform documentelor, transporta filtre auto pentru o societate comercială din Germania. Poliţiştii de frontieră au descoperit, în timpul controlului, un număr de 42 de persoane din Irak, Palestina şi Siria, care încercau să iasă ilegal din ţară. Cu toţii — 18 bărbaţi, 8 femei şi 16 minori — erau solicitanţi de azil în România. Copiii aveau vârste cuprinse între 9 luni şi 16 ani, iar adulţii între 19 şi 42 de ani. Imigranţii ilegali au declarat că voiau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Când a fost interogat cu privire la oamenii pe care îi transporta, şoferul le-a spus autorităţilor că nu ştia cum au ajuns persoanele respective în tir. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de trafic de migranţi pe numele şoferului automarfarului, respectiv pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cele 42 de persoane ascunse în tir.