Evenimentul ZileiJustitieCaptură record a DNA la Vama Vărșand. 18 polițiști au fost reținuți pentru contrabandă cu țigări

Captură record a DNA la Vama Vărșand. 18 polițiști au fost reținuți pentru contrabandă cu țigări

Captură record a DNA la Vama Vărșand. 18 polițiști au fost reținuți pentru contrabandă cu țigări
După descinderile de ieri, de la Vama Vărşand, judeţul Arad, procurorii DNA au reținut un comisar și mai mulți agenți de poliție. Ei sunt acuzați că au cerut şi primit mită pentru a permite intrarea în ţară a unor TIR-uri cu ţigări de contrabandă şi cu anvelope uzate.

Astfel, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Timişoara l-au reținut pe Florin Avram, comisar de poliţie în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea (ITPF) – Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand, acuzat de luare de mită (2 fapte) şi trafic de influenţă (5 fapte).

Alături de comisarul Avram au fost reţinuţi mai mulţi agenţi de poliţie de la ITPF Oradea: Ciprian Călin Selagea, Cătălin Corneliu Ancuţa, Marcel Dudaş, Ovidiu Mărginean, Sorin Romulus Păcurar, Marcel Grigore Tudoran, Teodor Ardelean, Călin Ovidiu Bodârlău, Gabriel Gudiu, Claudiu Alexandru Cicortaş, Gheorghe Daniel Galben şi Eugen Ştefan Nedelcu, toţi fiind acuzaţi de luare de mită.

În acelaşi dosar, au fost reţinuţi agenţii Costel Poenaru, Ion Marinel Pristoleanu, Lazăr Bogdan Palade şi Nicolae Gabriel Teodor, precum şi Emil Nicu Chira, inspector la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 5 Deva.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 27 august – 24 noiembrie 2016, Florin Avram, comisar de poliţie în cadrul ITPF Oradea – Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, a pretins şi primit de la doi oameni de afaceri sume cuprinse între 150 euro şi 41.000 euro şi alte bunuri, pentru a permite introducerea în România a unor produse care nu aveau documente justificative şi, în alte situaţii, pentru influenţarea poliţiştilor de frontieră şi a vameşilor de la graniţa cu Serbia şi Ungaria, astfel încât să permită intrarea, în România, a unor TIR – uri cu ţigări de contrabandă şi cu anvelope uzate.

De asemenea, în perioada 29 august – 12 decembrie 2016, ceilalţi 17 inculpaţi au pretins şi primit de la aceleaşi persoane sume de bani cuprinse între 10 şi 50 euro.

Cei 18 inculpaţi vor fi prezentaţi joi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.


Accesează: