Jack Grealish (24 de ani), căpitanul formației Aston Villa, are mari probleme după ce și-a dat în petic. În luna martie, în timpul pandemiei, fotbalistul a ieșit în oraș și a participat la o petrecere prelungită, stropită cu alcool, alături de alți doi fotbaliști.

Ca o ironie, înainte de acest eveniment, fotbalistul echipei din Birmingham postase un mesaj pe rețelele de socializare și le transmitea oamenilor să stea în case pentru a fi în siguranță în timpul pandemiei. După petrecere, a plecat spre casă, dar a provocat un accident. A lovit două mașini parcate regulamentar și s-a oprit cu Range Roverul său în gardul unei agenții imobiliare. Și-a părăsit autovehiculul și a plecat pe jos înainte ca polițiștii să ajungă la locul cu pricina.

Consecință a acestor evenimente, Jack Grealish a fost chemat în fața instanței și va trebui să dea explicații despre faptele sale la data de 25 august. El este învinuit de mai multe infracțiuni rutiere și de părăsirea domiciliului pe perioada pandemiei fără motive temeinice.

Imediat după ce au aflat de isprăvile lui Grealish, conducătorii formației Aston Villa au decis să-l sancționeze pe fotbalist. Astfel, el a fost amendat cu suma de 150.000 de lire sterline, bani reprezentând salariu pe o lună.

„Căpitanul a acceptat că decizia de a-și părăsi domiciliul a fost greșită și deloc necesară, sfidând interdicțiile. Jucătorul a luat act de pedeapsă, întreaga sumă e donată pentru University Hospital Charity din Birmingham”, a fost anunțul conducătorilor.

Fotbalistul a dat explicații în cadrul unui mesaj postat pe contul de Twitter. „Un prieten m-a chemat la el. Am făcut în weekendul trecut o mare tâmpenie de care mi-e jenă și nu poate fi o scuză că stăm închiși în case o perioadă lungă”, a scris Grealish după izbucnirea scandalului.

În primul meci de la reluarea Premier League, Aston Villa a remizat pe teren propriu cu Sheffield United, scor 0-0.