Orgoliile și abuzurile fostul director al Colegiului Șincai din Capitală. De ce a refuzat să respecte legea! Hotărârea Tribunalului București

Orgoliile și abuzurile fostul director al Colegiului Șincai din Capitală. De ce a refuzat să respecte legea! Hotărârea Tribunalului București

ontractul de management financiar încheiat între Primăria Sector 4 și unitățile de învățământ din sector, a fost mărul discordiei pentru Silvia Mușătoiu, fostul director al Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Capitală și primărie

Fostul director al Colegiului Șincai a solicitat în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local nr. 305/05.12.2019, prin care a fost aprobat contractul de management financiar menționat. Acest contract are drept scop eficientizarea cheltuielilor și direcționarea fondurilor către nevoile reale ale școlilor.

„Prin urmare, refuzul semnării acestui act, deosebit de important, reprezintă în mod clar un abuz! Pentru exemplificare, dosarul la care facem referire se află pe rolul Tribunalului București și poartă numărul 6651/3/2019. Decizia menționată mai sus a fost propunțată în data de 15.04.2019. Prin urmare, nu se poate presupune că doamna profesor Silvia Mușătoiu nu o cunoaște, ci că dumneaei a refuzat constant să respecte atât legea, cât și sentința judecătorească și să semneze contractul”, se arată într-un comunicat de presă a Primăriei Sector 4, emis EVZ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Silvia Mușătoiu a demisionat de curând din poziția de director al Colegiului Șincai, pot pe care l-a ocupat în ultimii șase ani. „Este regretabil faptul că nici măcar acum, în ceasul al 12-lea și în asemenea condiții, doamna profesor Silvia Mușătoiu nu alege să lase deoparte orgoliile personale și, la aproape două săptămâni de la momentul în care și-a depus demisia, încă invocă, deși nu direct, false presiuni care ar fi determinat-o să renunțe la postul de conducere. Ba din contră, a continuat să atribuie contracte, fără licitație și în lipsa contractului de management menționat”, mai precizează sursa citată.

„Primăria Sectorului 4 va continua să fie transparentă în privința alocărilor bugetare ale școlilor și a modului în care banii sunt cheltuiți, și va oferi publicului informațiile reale, necoafate, chiar dacă acest lucru nu este pe placul anumitor persoane. În exemplificarea acestei idei, vom oferi, la finalul acestui comunicat, lista achizițiilor directe, deci fără licitație, cele mai multe de la aceeași societate comercială, deci netransparente, girate de conducerea Colegiului Național „Gheorghe Șincai”, în perioada 2015-2018, perioada neacoperită de vreun contract de management financiar. Chiar și în lipsa contractului de management financiar, Primăria a finanțat Colegiul Național Gheorghe Șincai cu sumele prevăzute de lege – aproximativ 807.000 de lei numai în 2018”, explică în comunicatul de presă, Primăria Sector 4.

 

Anul trecut, Colegiul Național „Gheorghe Șincai” a avut contracte prin achiziție directă, în valoare totală de 30.927,03 lei, preț fără TVA. Pentru servicii de fotocopiere, Colegiul Șincai a oferit suma de 4.000 lei, și a aciziționat de la firma Pluridet Comexim SRL, produse de curățenie în valoare de 8.404,25 lei. De asemenea, a dotat laboratorul de biologie cu seturi de disecție în valaore de 1.875,50 lei.

„Primăria Sectorului 4 a susținut și va continua să susțină Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, una dintre cele mai bune școli din România, indiferent de numele dascălului care ocupă sau va ocupa vremelnic funcția de director, întrucat autoritatea locală susține școala ca principal motor al unei societăți sănătoase, și nu în mod particular oamenii care conduc destinele educației.

Primăria Sectorului 4 nu va permite niciunei persoane, indiferent de statutul social al acesteia, să ducă în derizoriu eforturile pe care întreaga comunitate le face pentru a sprijini școlile de elită ale sectorului, începând de la asigurarea cheltuielilor de bază ale unităților de învățământ și până la amplele lucrări necesare în vederea autorizării clădirilor școlilor în privința respectării normelor de securitate la incendiu”, mai adaugă reprezentanții Primăriei Sector 4.